F1-mästaren gör comeback

Jenson Button och Fernando Alonso.
Jenson Button och Fernando Alonso.

Fernando Alonso har valt att köra Indy 500 istället för Formel 1 när tävlingarna krockar.

Det gör att det saknas en förare för McLaren-stallet och det är nu klart att luckan fylls av den tidigare världsmästaren Jenson Button.

– Jag är supertaggad över att göra en kort comeback i Formel 1, säger Jenson Button till McLarens hemsida.

Efter förra säsongen avslutade Jenson Button sin karriär som Formel 1-förare för att satsa på Ironman. Men han skrev ändå ett kontrakt med McLaren som gjorde att han skulle vara första inhoppare om en situation uppstod. Häromdagen meddelade Fernando Alonso att han kommer att köra Indy 500 istället för Formel 1-loppet i Monaco den 28 maj, och där med öppnades luckan som behövdes för att Button ska kunna göra comeback.

– Det finns inget bättre ställe att återvända till än Monaco som är mitt andra hem. Jag är supertaggad över att göra en kort comeback i Formel 1, säger Jenson Button till McLarens hemsida.

Comeback på favoritbanan

Jenson Button vann just det loppet i Monaco under 2009 när han kammade hem världsmästartiteln i Formel 1.

– Det är en av mina favoritbanor men jag förstår att det inte är realistiskt att upprepa segern från 2009, men jag tror vi har en bra chans att fixa några VM-poäng. Det kommer vara värdefullt för teamet, säger Button.

”Han är ren klass”

McLarens tävlingschef, Eric Boullier, är också nöjd med att få in Button som stallkamrat med 24-årige Stoffel Vandoorne.

– Jenson är ren klass. Han är en superb förare – snabb, smidig och precis – och han har inte förlorat något av sin tävlingsinstinkt under de senaste månaderna, säger Boullier.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN