Stjärnan om tv-krisen: ”Jättedåligt, måste fixa det”

Foto: TT
SPORTBLADET

Svenska fotbollslandslaget spelar VM-kvalets kanske viktigaste match mot stjärnspäckade Frankrike.

Men en och en halv miljon svenska tv-tittare riskerar att missa matchen på grund av en konflikt mellan Telia och Discovery.

Uppgifterna får landslagets spelare att reagera starkt.

– Jättedåligt, jättedåligt. De måste fixa det, säger Jimmy Durmaz.

Det var i torsdags som Telia meddelade sina kunder att förhandlingarna med Discovery (Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport m.fl.) strandat och att Telias 1,5 miljoner tv-tittare i stället får nöja sig med andra ersättningskanaler från och med 8 juni.

Det skulle innebära att tv-tittarna i 750 00 hushåll skulle missa möjligheten att se Sveriges VM-kval mot Franrike den 9 juni, det är Kanal 5 som sänder matchen.

Profilerna reagerar

Flera av Discoverys profiler har reagerat. Nu gör de svenska landslagsspelarna samma sak.

– Det visste jag inte om. Men det är ju tråkigt såklart. Vi vill att så många som möjligt ska titta. Vi får ett fullsatt Friends och vi vill att folk hemma i stugorna också ska få se matchen. Vi får hoppas att de löser det till på fredag, säger Andreas Granqvist

Jimmy Durmaz, mittfältare:

– Att en och en halv miljon inte ska få se matchen är inte acceptabelt. Det är svenska fotbollslandslaget som ska spela då ska man ge folket möjlighet att kolla. Det är slutsålt här, då vill man att alla andra också ska få titta.

Oscar Hiljemark tycker också att det är tråkigt.

Hur viktigt är det för svensk fotboll att alla kan se landslaget?

– Det är klart det är positivt. Kan vi vara en positiv förebild som grupp och sprida glädje så är det klart att det är bra för svensk fotboll och för Sverige överlag. Men så är det.

Sverige-Frankrike spelas 20.45 fredag och sänds direkt i kanal 5.