Dalen rasar mot förbundet: Skandal

Dalen degraderas från SSL – trots att de hade chansen att spela sig kvar.

Klubben sågar förbundets beslut.

– Bara för att det är konstiga tider behöver man inte ta konstiga beslut. En stor skandal, säger klubbdirektören Urban Karlsson.

Damernas högstaliga i innebandy var inte färdigspelad när den bröts på grund av coronaviruset.

Idag meddelade Svenska innebandyförbundet att den nuvarande tabellen är sluttabellen, att SM-guld delas ut och att lag flyttas både upp och ner från ligan.

För nästjumbon, Umeålaget Dalen, betyder det nedflyttning. De var vid avbrottet av serien två poäng från tolvan Warberg, med sex poäng kvar att spela om.

Klubbdirektören Urban Karlsson är upprörd och jämför med handbollsförbundet som i dag tog beslutet att utöka herrserien från 14 till 15 lag då Varberg hade chansen att hålla sig kvar i en sista match.

”Varför gör de såhär?”

– Varför gör de såhär? Vi hade två matcher på oss att klara det. Vi ska överklaga, inget snack om det. Vi är fruktansvärt besvikna på förbundet, hur de styr det och hur de har tagit det här beslutet.

– Hur kan man göra så här mot ett lag? Är våra damer mindre värda än något annat lag?

Förbundets ordförande Märit Bergendahl delar inte Karlssons bild. Hon är nöjd, trots det tuffa och ledsamma beslutet de tagit för innebandyn.

– Jag tycker förstås inte att det här är en skandal. Jag tycker vi lyckats hitta den bästa lösningen i den här komplexa situationen.

”Borde kunna acceptera”

Kan du förstå att de är upprörda i Dalen?

– Jag kan förstå att man inte är nöjd med hur säsongen slutar för sitt lag. Jag tycker ändå att beslutet som vi fattat är något man borde kunna acceptera, att det är det som är bäst för innebandyn. Vi har inte ens diskuterat lag eller placeringar utan tagit ett beslut utifrån vilka principer som är viktiga för oss och då blev resultatet så här. Att det inte blir exakt som alla personer inom innebandyn tycker är ganska självklart. Vi har fattat det här i samråd med FSSL, intresseföreningen i SSL. Det känns oerhört bra att de står bakom vårt beslut, vi måste stå enade i den situation som vi har i dag.

Urban Karlsson och Dalen samlades i ett styrelsemöte under kvällen och under morgondagen samlas damlaget för ett möte.

– Jag hoppas att alla andra klubbar går ut och stöttar oss i det här. Att de sätter sig in hur det själv skulle vara. Spelarna är förkrossade, vi är alla verkligen jättebesvikna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.