Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag räknade fel på varven”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Damernas skidbyte blev en succé.

Herrarnas blev en missräkning.

– Man blir lite snurrig i skallen, säger Daniel Rickardsson till SVT.

Jens Burman och Daniel Rickardsson hade likt de svenska damåkarna snackat ihop sig på förhand om att byta skidor under femmilen. Men i dimtäta Holmenkollen var det mer än synen som inte var helt klar.

– Jag räknade lite fel på varven, Jens frågade om vi skulle byta men jag sade ”nej vi håller oss till nästa varv”. Men egentligen var det då vi skulle byta. Man blir lite snurrig i skallen. Jag skulle bytt tidigare så hade jag kanske hängt på klungan. Det blev en tuff femmil, någonstans var det lite halvskoj ändå, säger Daniel Rickardsson till SVT.

För Rickardsson blev det en 21:a plats i femmilen, för Burman var det enklare att följa med i täten trots försenat skidbyte. Han var en del av gruppen som vinnaren Alexander Bolsjunov och tvåan Simen Hegstad Krüger drog ifrån med två kilometer kvar. I kampen om placeringarna bakom duon orkade inte svensken utmana fullt ut och blev åtta, hans näst bästa världscupplacering för säsongen. Han var 26 sekunder efter Bolsjunov och sju sekunder från tredje pallplatsen som norrmannen Emil Iversen knep.

Elva av 15 norrmän

– Det var nära, jag var otroligt pigg i dag, ett av de bästa loppen jag har gjort på flera år. Jag trodde för ett ögonblick att jag hade chansen att vinna här på hemmaplan, jag trodde att han var sliten. Men sedan var han märkbart starkare än mig på upploppet, säger tvåan Simen Hegstad Krüger till NRK.

Förutom att ryssen imponerade med en seger för andra året i rad i Holmenkollens femmil visade Norge upp en enorm bredd, bland de femton bästa var elva åkare norrmän.

Bolsjunov vann och svenskarna räknade fel.
Foto: TT, Bildbyrån
Bolsjunov vann och svenskarna räknade fel.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: