Världscupen i längdskidor

Kalla om fina julen med kärleken och familjen

Av: 

Petra Thorén

SPORTBLADET

CHUR. Charlotte Kalla är redo för Tour de Ski.

Skidstjärnan har laddat med tung träning och sin första jul med sambon Fredrik Karström.

– Det var jättehärligt att få hänga tillsammans hela familjen, säger hon.

Charlotte Kalla har efter tävlingarna i Davos varit hemma i Sverige. Hon har kunnat genomföra en viktig träningsperiod och det glittrar om skidstjärnan när hon med stor entusiasm berättar om tunga intervallpass och skön träningsvärk.

– Det har varit skönt med ett miljöombyte och få skifta för att göra mer grundträning. Även om det inte är en jättelång period så kände jag hur kul det var att ta tag i intervallträningen.., säger hon och fortsätter när Sportbladet träffar henne på skidlandslagets hotell i Schweiz:

– Jag körde ett styrkepass och fick rejäl träningsvärk, sådant man inte kan göra i en tävlingsperiod.

Det säger du och glittrar...?

– Ja, men även om man kan se tekniska bitar under  tävlingar finns det ofta inte så mycket tid att spela på. Man kan inte ha fartlekar under vanlig återhämtningsvecka.

Firade jul i Åre

Tiden hemma i Sverige har också inneburit julfirande. Charlotte Kalla och sambon Fredrik Karström har varit i Åre hos Charlottes syster Cecilia.

– Det är sällan jag träffar familjen. Detta är ett av de få tillfällena som jag får umgås och hänga med mina systrar och med mamma. Jag var där med mina systrar, min mamma och med min sambo.

Det var först julen ihop med nya kärleken. Tiden med sina nära och kära uppskattar Charlotte Kalla alldeles extra.

– Det var jättehärligt att få hänga tillsammans hela familjen och samtidigt känna att man hade bra förutsättningar för träning. Man får ha fokus på träning, men det var väldigt lätt att koppla av samtidigt, säger Charlotte.

Kommer Fredrik och ser dig tävla i Tour de Ski?

– Det gör han inte...

Charlotte Kalla har i inledningen av säsongen famlat efter formen och hon vet inte hur kroppen svarar när hon drar igång Tour de Ski i morgon med en masstart i 10 km fri stil.

– Det känns som att jag har varit redo att köra hårt när det varit dags. Jag är nöjd med mina träningsinsatser, säger hon.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Kalla om frågan som förföljer henne: ”Väldigt tröttsamt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i längdskidor

Charlotte Kalla

Tour de Ski

Längdskidor