Sverige vann premiären i handbolls-VM

Sverige besegrade Kongo-Kinshasa med 26–16.

Efteråt var förbundskapten Henrik Signell kritisk till lagets insats.

– Jag tycker att det var en skitmatch, säger han.

Sverige inledde matchen skakigt, vilket fick förbundskapten Henrik Signell att agera. Efter 13 minuter byttes storstjärnan Isabelle Gulldén in och då började Sverige ta över matchen. 

Blågult vände underläget och första halvleken slutade 11-8.

– Jag förstår att det är svårt att spela mot sådana typ av lag. Det är inte fullt bra än. Jag hoppas att det släpper lite. Vi tappar lite tålamod och vill avgöra hela tiden, det gäller att behålla skärpan, säger Signell.

”Skitmatch”

I den andra halvleken drygade Sverige ut sin ledning och med tio minuter kvar skilde det sex bollar. Till slut vann Blågult med 26–16.

– Jag tycker att det var en skitmatch, inget man skulle vilja titta på. Det känns konstigt. Vi kommer skaka av oss den här insatsen och gå vidare, säger Henrik Signell och fortsätter:

– Det jag mest nöjd över är att vi vann matchen och att vi klarade oss utan skador.

”Aldrig orolig”

Isabelle Gulldén:

– Jag fick komma in och leka lite, det var kul. Huvudet finns kvar men det saknas lite i kroppen. Vi tar med oss poängen. Jag var aldrig orolig även om vi brände väldigt mycket, säger storstjärnan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.