Nytt tungt återbud till Finnkampen

Finnkampen har fått ett nytt tungt återbud.

VM-finalisten Kalle Berglund kan inte vara med.

– Nej, det blir ingen Finnkamp, meddelar hans tränare Janne Bengtsson.

I väntan på det sena beskedet om det skulle bli en Finnkamp eller inte har många svenska friidrottare bokat in sig på andra tävlingar.

Och när Kalle Berglund fick en sen inbjudan från Diamond League-galan i Bryssel, som avgöras fredagen den 5 september, så kunde han inte tacka nej.

Därför är han i samma sits som Mondo Duplantis som är med i samma gala och också tvingats nobba Finnkampen.

– Ja, 1500 kom in på galan för ett par veckor sedan, då Jakob och Filip Ingebrigtsen ville ha ett lopp. Då fick jag en inbjudan och det passade bra, sa Kalle till Sportbladet inför Bauhausgalan.

Förbundskapten Karin Torneklint håller just nu på att ringa runt till alla aktiva som är aktuella för Finnkampen.

”Många uppbokade”

Det är ett projekt i sig.

– Truppen ska presenteras på måndag, så just nu håller jag på att kollar alla som kan vara med. Jag vet att många är uppbokade av annat, men det är ändå inte så många namn det handlar om, säger hon.

Kalle Berglund var en sensation vid VM i Doha, tog sig till final på 1500 meter och blev nia på nya svenska rekordet 3:33.70.

Finnkampens 1500 meter för herrar avgörs på söndagen, vilket gör att han inte kan ta sig till Tammerfors i tid. Och 5000 och 10000 är inte aktuellt, då de nya skoreglerna gör att han inte kan springa i de skonsammare landsvägsskorna.

Det gjorde att han fick avstå de sträckorna i SM efter skadefylld säsong, då kroppen inte håller för så långa lopp i spikskor.

– Ja, så sent som i juli trodde jag inte att jag skulle kunna tävla alls i sommar. Så att jag kan tävla nu är en bonus, säger Kalle.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.