Golfstjärnans förvandling – lagt på sig 9 kilo muskler

Bryson DeChambeau om framgångsreceptet

Bryson DeChambeau.
Bryson DeChambeau.

Sju proteinshakes per dag och otaliga timmar på gymmet.

Bryson DeChambeau, 26, har gått upp två tröjstorlekar under coronapandemin.

Nu tar han golfvärlden med storm.

Han har gubbkepsen som signum och Albert Einstein som idol.

Bryson DeChambeau kallas för ”vetenskapsmannen” och har varit lite av en udda fågel i golfvärlden ända sedan han slog igenom 2016. Under coronapandemin har världssjuan fokuserat på att bygga upp sin kropp – rejält.

Amerikanen har gått från medium till XL i tröjstorlek och lagt på sig nio kilo muskler under PGA-tourens tre månader långa avbrott. Något som har visat sig ge omedelbart resultat, då han vann Detroits PGA-tävling i början av juli i imponerande stil, med flera slag över 350 meter.

”Det är en enorm fördel”

I en intervju med Men’s Health berättar 26-åringen att han bestämde sig för att lägga om sin träning för åtta månader sedan. Nu visar vågen 109 kilo.

– Om jag kan bli som Happy Gilmore eller Kyle Berkshire (Adam Sandlers filmkaraktär och golfaren som slår längst i världen, reds anm), slå bollen över 365 meter och rakt? Det är enorm fördel. Så jag bestämde mig för det, och har känt mig hälsosammare och starkare ända sedan dess, berättar han.

Så här ser DeChambeaus dagliga matintag ut, enligt honom själv:

Fyra ägg med toastbröd och fem baconskivor till frukost. Plus två proteinshakes.

En proteinbar och mackor med jordnötsmör och sylt under dagen.

Två proteinshakes under golfrundan, en efteråt.

En stek med potatis och två proteinshakes till middag.

”Han gör golfen intressant”

Inför veckans Memorial berättade världsettan Rory McIlroy att han alltid varit imponerad av DeChambeaus längd på slagen.

– Sedan är det möjligt att vikten han lagt på sig kan ge honom ytterligare lite mer fart och det är självklart att längd från tee kommer alltid att vara en fördel. Oavsett så gör han golfen intressant och han har ju definitivt lyckats med att få människor att prata om honom och dessutom backat upp det med bra resultat, säger han enligt Svensk Golf.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN