Lewis Hamilton snabbast i kvalet till Storbritannien GP

Lewis Hamilton drömmer om en sjunde seger på hemmaplan.

Efter ett rekordvarv i kvalet har han alla möjligheter att lyckas.

– Det var riktigt bra, jag vet inte hur jag lyckades, säger han.

Kvalet till Storbritannien GP på Silverstone var en fajt mellan Mercedes båda förare Lewis Hamilton och Valtteri Bottas, där Hamilton gjorde ett misstag och snurrade av i det andra kvalsegmentet.

– Det var oerhört svårt i vinden och sedan snurrade jag. Ett kval handlar så mycket om att bygga upp självförtroendet och när jag snurrade hade jag problem, säger Lewis Hamilton när han intervjuas efter kvalet.

– Jag fick ta ett par djupa andetag för att lugna ned mig.

Han lyckades. I Q3, det tredje kvalsegmentet, avgjorde han med ett magiskt sista varv och ett nytt banrekord, samtidigt som Bottas tappade tid i den mittersta sektorn.

– Det är verkligen en stor skillnad mellan oss och plats tre, men jag tycker inte att det gör någonting för Valtteri pressar mig verkligen till det yttersta, säger Hamilton.

Lewis Hamilton med sjunde pole i Storbritannien

Detta var Hamiltons sjunde pole position i Storbritanniens GP och nu jagar han sin sjunde seger i racet. Lyckas han med det blir han historisk, som den förste föraren som vinner sju GP på sin hemmabana.

– Jag tror ändå att jag har bra möjligheter att utmana honom i racet, säger Valtteri Bottas.

– Tiderna på mina längre stinter under träningarna var bra och förra året vann Lewis från plats två. Då valde han en annan strategi än vad jag valde från pole position, så möjligheterna finns.

Max Verstappen, Red Bull, var en sekund efter Hamilton och körde in på plats tre i kvalet knappt före Ferraris Charles Leclerc.

– Mercedes är för snabba. Du försöker alltid göra ditt bästa och det är plats tre, säger Max Verstappen efter kvalet.

– Men självklart ska jag försöka ge dem en rejäl fajt i racet.

F1-loppet på Silverstone är säsongen fjärde och hittills har Mercedes vunnit samtliga tre.

Kan inte bli mycket sämre - F1-bloggen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.