Larsson ute ur Australian Open-singeln

Av: 

TT

Australian Open hann knappt börja innan det roliga tog slut.

Åtminstone för Johanna Larsson, som efter 1–6, 0–6 mot Paula Badosa från Spanien har åkt ut ur damernas singelturnering.

– Hon spelade tufft och jag fick jaga egentligen hela tiden, säger Larsson.

Johanna Larsson klev fram och såg hur Paula Badosa slog ut bollen bredvid sidlinjen. 15–0 och den allra första poängen i årets Australian Open blev blågul.

Men sedan gick allt Badosas väg och årets singelturnering blev bara 57 minuter kort för Larsson.

– Det är tufft att kvala in och när jag väl lyckades med det så är det inte så att jag har varit i 14 kvartsfinaler tidigare. Tyvärr blev det stopp i dag, säger svenskan efter matchen.

Inledningen blev öppen med flera breakchanser åt båda hållen, men tyvärr var det bara spanjorskan som lyckades bryta motståndarens serve.

– Jag tycker ändå att jag började matchens skapligt, trots att det stod 0–3 på tavlan. Jag hade breakbollar i första gamet och även vid 3–1 till henne och en av dem skulle jag så här i efterhand stoppat i andra hörnet, så det kanske är lite missvisande siffror där, säger Larsson.

Slagen bet inte

Badosa var för dagen den bättre spelaren och Larsson fick bara med sig ett servegame, till 1–3 i första set. Larsson är besviken, men kan trots allt se klart på resultatet.

– Det är klart att jag är besviken efter att ha förlorat en match, men jag kan också säga till mig själv att jag gjorde vad jag kunde. Hade det varit så att jag slängt bort chanser och kanske förlorat med 7–5 i avgörande set så hade det varit på målsnöret, men jag tycker att hon gör en jättebra match.

TT: Det är mer hon som spelar bra än du som underpresterar?

– Ja, jag tycker att hon spelade väldigt tufft och samtidigt bet inte mina slag så som de gjorde i kvalet. Hon missade väldigt lite för att spela såpass tufft, så all cred till henne.

TT: Kände du dig sliten efter kvalet?

– Inte jättesliten. Det var förhållandevis enkla matcher, men i dag fick jag ingen kraft i bollarna. Men jag ska inte gnälla att jag bara fick en dags vila heller, för det är ju positivt att jag kvalade in.

Dubbeln nästa

Efter Melbourne väntar Fed cup i Luxemburg i början av februari, men först ska Larsson tillsammans med Rebecca Peterson möta hemmaparet Jaimee Fourlis/Arina Rodionova i damernas dubbelturnering.

– Det är bara att ösa på, säger en revanschlysten Johanna Larsson.

Ett kraftigt skyfall lade sig strax före klockan 15 lokal tid över tennisbanorna i Melbourne och ett stort antal matcher har fått skjutas upp, bland dem Rebecca Petersons match mot slovenskan Polona Hercog.

De enda matcherna som tills vidare kan spelas är de på de tre största arenorna, som har utskjutbart tak.

På tisdagen går Mikael Ymer in i tävlingen, mot japanen Yasutaka Uchiyama.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.