Ingen Ekberg i Solbergs första uttagning

18 Bundesligaproffs klara till specialsamling

Handbollens nye förbundskapten Glenn Solberg har tagit ut 18 svenska Bundesligaspelare till en endagssamling i Hamburg i mars.

Då saknas Niclas Ekberg.

En het duo är inte heller med: Anton Lindskog och Olle Forssell-Schefvert.

Glenn Solberg har gjort sin första uttagning.
Glenn Solberg har gjort sin första uttagning.

Handbollslandslaget har en ny förbundskapten efter EM: Glenn Solberg.

Hans första uppdrag blir det tuffa OS-kvalet 17–19 april med bara fyra dagars förberedelser.

Men Solberg har lyckats skaka fram en dag i Hamburg den 9 mars där han kan samla de landslagsaktuella Bundesligaproffsen. Spelare i Sverige och övriga utlandsproffs är dock inte tillgängliga då detta inte är ett officiellt landslagsdatum.

– Vi har inte möjlighet att samla alla då många har matcher eller inte kommer loss från sina klubblag, men just nu är det 18 spelare och ett antal ledare som kommer att komma. Det blir en bra möjlighet att ha ett första möte tillsammans, sätta upp riktlinjer hur vi ska uppträda på och utanför planen, hur vi ska spela, hur vi ser på allting inför OS-kvalet. Vi kan bocka av flera punkter redan då och fokusera ännu mer på OS-kvalet när vi samlas i april och tiden är så knapp, sa Solberg till landslagets hemsida i går.

Fem nya namn sedan EM

I dag släpptes de 18 namnen.

De flesta väntade namnen är med, inklusive Hampus Wanne som missade EM på grund av skada men gjorde comeback i Flensburg alldeles nyligen.

De som inte var med i EM men är med bland de 18 är målvakten Peter Johannesson, Emil Frend Öfors, Alfred Jönsson, Jonathan Carlsbogård och Andreas Cederholm.

Ingen träning

Därmed saknas Niclas Ekberg som i förra veckan hintade om att han kunde tänka sig göra comeback till OS-kvalet.

– Vi har en fortsatt dialog om OS-kvalet. Han behöver lite mer tid att fundera innan han tar beslut, säger Solberg till Sportbladet.

En duo som varit het den senaste tiden i Bundesliga men som heller inte är med är Wetzlars Olle Forssell-Schefvert och Anton Lindskog.

– Vi har observerat att framför allt Anton har gjort det bra på sista tiden. Men det är fyra linjespelare som varit med ett tag i landslaget och de går före i nuläget.

Det blir ingen träning under denna dag utan bara möten och planering för att tjäna in dag på OS-kvalveckan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.