Målvaktsstjärnan missar VM

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Johanna Bundsen.
Foto: BILDBYRÅN
Johanna Bundsen.

Sverige får klara sig utan Johanna Bundsen i handbolls-VM i vinter.

Målvakten är gravid.

– Det är en häftig känsla och vi är förstås jätteglada, säger hon.

Landslagsmålvakten Johanna Bundsen väntar barn tillsammans med pojkvännen Niklas, och har nu stått i sin sista match – som hon spelade igår där hennes Köpenhamn besegrade Horsens – innan födseln.

28-åringen kommer varken spela i EM-kvalmatcherna mot Portugal och Nordmakedonien nästa vecka eller VM i Japan som avgörs mellan november och december.

– Går allt som det ska blir vi föräldrar i slutet av mars, vilket jag ser fram emot väldigt mycket, säger Johanna Bundsen som kommer att sakna möjligheten att spela handboll.

– Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul att spela handboll och känslan just nu är att jag vill tillbaka efter födseln.

”Inget slår att bli förälder”

Till de två kommande EM-kvalmatcherna ersätts Bundsen av Martina Thörn som representerar Århus till vardags. De andra uttagna målvakterna är Filippa Idéhn och Jessica Ryde.

– Det finns ingenting som slår att bli förälder. Jag är förstås jätteglad för Johannas skull även om vi tappar en toppmålvakt. Förhoppningsvis får vi se henne i landslaget i kommande mästerskap, säger förbundskapten Henrik Signell.

Sverige möter Nordmakedonien på hemmaplan i EM-kvalet den 26 september, samt Portugal på bortaplan den 28 september.

VM i Japan inleds den 30 november, i gruppen ställs de svenska damerna mot Ryssland, Japan, Kina, Argentina och Demokratiska republiken Kongo.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN