Tilde Johansson: ”Kul att kallas supertalang”

DOHA. Sveriges största friidrottstalang efter Armand Duplantis.

Men Tilde Johansson, 18, är inte i Doha för att se och lära.

– Jag har som mål att gå till final, säger hon.

Det finns annars gott om ursäkter att ta till för Tilde Johansson. Säsongen har varit lång, hon har redan toppat formen till ett junior-EM och så skadan på Finnkampen så klart.

Där och då såg VM långt borta ut men rehabiliteringen har gått bra och när hon landar i Doha har hon tre pass med full ansats under bältet.

– Fysiskt är formen där, men de tekniska delarna har inte riktigt suttit där på sista träningarna, men jag har två pass kvar här innan tävling, sa hon till Sportbladet på tisdagen.

18-åringen från Falkenberg har varit årets sensation med fem tävlingar över 6,50 med det svenska juniorrekordet, 6,73, som topp. På VM är hon yngst i svenska truppen och även i hela längdhoppsfältet. En äkta supertalang, ett begrepp hon ändå trivs med.

– Det är kul att man tror att jag kan bli så bra, jag tar det som positivt. Sen kan man i bland känna att det är mycket att leva upp till men det blir som det blir, säger hon.

”Kommer krävas över 6,50”

Hela idrottsfamiljen Johansson kommer vara på plats i Doha. Däribland ett år yngre systern Molly som precis lagt allt sitt fokus på fotboll efter en lång tid som friidrottare.

– Ja, nu spelar hon i Kopparberg/Göteborgs F19. Det var match i går och hon gjorde hattrick!

Förhoppningsvis får syrran och resten av släkten se Tilde både på lördag och i söndagens final.

– Det blir tufft, men jag har som mål att gå till final. För mig är det viktigt att ha mål att sträva efter. Jag tror det kommer krävas lite över 6,50, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.