”Lewis Hamilton ärrad för livet efter rasismen”

Lewis Hamilton kan ta sin sjätte världsmästartitel på söndag.

Men vägen dit har varit tuff och påverkar honom ännu.

– Han blev utsatt för rasistiska påhopp på banan som barn, säger Mercedes stallchef Toto Wolff.

Den flerfaldige världsmästaren Lewis Hamilton, 34, är en av motorvärldens största stjärnor.

Han är fortfarande formel 1-sportens enda mörkhyade förare och fick utstå rasistiska påhopp på banan som barn, berättar Mercedes stallchef Toto Wolff enligt The Guardian.

– När det händer en åttaåring, eller en tioåring, så lämnar det ärr som inte kommer försvinna. Om du som barn måste överkomma påhopp och diskriminering gör det dig å ena sidan starkare. Å andra sidan lämnar det också ärr, säger Wolff.

”Vittnar om att han har överlevt”

Michael Schumacher har flest världsmästartitlar genom tiderna, sju stycken. På söndag kan Lewis Hamilton närma sig ytterligare genom att ta sin sjätte.

– Det (rasismen) är inte den enda motivationsfaktorn för honom, ärren vittnar om att han har överlevt. Vi måste vara medvetna om att det råder brist på mångfald i formel 1, och jag har verkligen lärt mig av Lewis att acceptera att det är svårt att överkomma diskriminering över tid, säger Wolff.

I helg körs F1 i Mexiko och veckan därpå i USA.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.