Planen: arrangera fighter i sin trädgård

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: INSTAGRAM (@eddiehearn)

Han har tagit titelfighter till stora arenor i England, Saudiarabien och USA.

Härnäst planerar promotorn Eddie Hearn att arrangera boxningsgalor i sin trädgård.

– Det här kommer att bli historiskt, säger han.

Snart kan det vara löst hur boxningsmatcher om världsmästarbälten kan avgöras. För promotorn och miljardären Eddie Hearn, som bland annat låg bakom returmötet i Saudiarabien mellan Andy Ruiz och Anthony Joshua där britten tog revansch och fick tillbaka fyra världsmästarbälten, vill bokstavligen ta hem boxningsringen.

I trädgården och huset där han växte upp, som numera är kontor för hans företag, tänker Hearn arrangera fem boxningsgalor mellan juli och augusti. Där en fight mellan jamaicanen Dillian Whyte och ryssen Alexander Povetkin om en interim-titel i tungvikt är den största än så länge. En fight som egentligen skulle avgjorts i Manchester Arena i juli.

– Den mest ikoniska arenan är Madison Square Garden, det här kommer att bli den nya ”garden” (trädgård på svenska). Jag vill bli den förste som ser till att folk kan se boxning på tv igen, men jag vill göra det ordentligt, säger han till BBC.

Foto: Richard Heathcote / Getty Images Europe
Eddie Hearn.

Visar upp själv

I en bild som Hearn själv lagt upp på Instagram visar han hur den mobila anläggningen ska se ut med bland annat ring, omklädningsrum och tv-studio. Ett närliggande hotell kommer att hyras så att alla fighters kan säkert isolera sig, och ett mobilt gym kommer att ställas vid hotellet.

Runt 90 personer kommer att befinna sig vid trädgården, matchanläggningen. Och alla kommer att testas för coronaviruset.

– Testerna kostar, såklart även hotellet, gymmet och omklädningsrummet som byggs. Det är minst sjusiffrigt (det vill säga en miljon pund, motsvarande elva miljoner kronor). Det är en korttidsinvestering, för det gäller att bevara det vi byggt upp de senaste tio åren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN