Marcus Ericsson kraschade i depån

Även Felix Rosenqvist kraschade under Indy 500

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson var på väg mot ett bra resultat i Indy 500.

Innan han snurrade in i muren på väg till ett däckbyte.

Därmed förstördes årets största lopp – i depån.

Marcus Ericsson gjorde en mycket bra inledning av sitt första Indy 500. Han hade kört till sig en plats bland de tio främsta när han var på väg in i depå efter 137 av de 200 varven.

Då gjorde han en miss. Bromsade och körde in i muren.

– Det är klart att man inte använder bromsen så mycket, men det var inte bra, säger experten Fredrik Ekblom i Viaplay Motor sändning.

Foto: Viasat

– Katastrof helt enkelt.

Men Ericsson var inte den enda föraren som hade problem under loppet, Colton Herta bröt med tekniska problem efter sex varv, fjolårsmästaren Will Power gjorde en miss i depån och bestraffades av domarna och Alexander Rossi hade problem i samband med tankningen och tappade viktig tid.

När 21 varv återstod av loppet var även Felix Rosenqvist iblandad i en incident. Graham Rahal var på väg att köra om Sebastien Bourdais men bilarna rörde vid varandra och Bourdais snurrade, därefter blev det en större kollision och Felix Rosenqvist hade ingen chans att att vika undan.

– Jag försökte hitta en väg ut, men det var svårt att se. Det var många bilar som krockade och där var rök, gräs och bilar. Det var en rätt rörig situation, säger Felix Rosenqvist till NBC.

– Det var synd för killarna i teamet, vi hade riktigt bra bil och kom från en startplats längre bak och var med och kämpade om en plats bland de tio främsta.

Hans lopp tog slut efter ungefär 180 av de 200 varven. Den 103:e upplagan av Indy 500 var sedan en het kamp mellan Alexander Rossi och Simon Pagenaud som också hade pole position. Två varv före mål tog Rossi över ledningen, men Pagenaud lyckades svara och tog sin första seger i det klassiska loppet. Han ledde loppet i 116 av de 200 varven och vann före Alexander Rossi.

– Det blir svårt att komma över detta, för det enda som betyder något här är att vinna, säger amerikanen efter loppet.

Därmed vann fransmannen Pagenaud både den förra deltävlingen på Indy Road Course och Indy 500 - en dubbel som även Penskekollegan Will Power lyckades med förra året.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE