”Det började med ett förlorat vad”

Svenske landslagsstjärnan Mathias Jonsson om uppmärksammade Tinder-profilen: Jag hängs ut som en kvinnomisshandlare

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska Muaythaiförbundet riktar hård kritik mot landslagsstjärnan Mathias Jonsson efter att ett grovt skämt från 24-åringen fått spridning på internet.

Jonsson beklagar själv händelsen som började med ett förlorat vad.

– Jag förstår om folk tar illa upp och det är skittråkigt.

Mathias Jonsson är en del av den svenska truppen till VM i thaiboxning som inleds i Bangkok den 20 juli. Men uppladdningen för bronsmedaljören från VM förra året har handlat om mycket annat än idrott.

”Man skriver inte så”

Jonsson har i veckan fått hård kritik i sociala medier efter att ha uppdaterat sin Tinder-profil med texten: ”Vad säger man till en tjej med två blåtiror? Inget, hon har redan blivit tillsagd två gånger”. En händelse om också fått Svenska Muaythaiförbundet att reagera.

– Man skriver eller säger inte så och skämtar inte om det heller. Det är jätteenkelt. Ur min synpunkt så är det otroligt korkat och obetänksamt och det är det som är så dumt. Det här är en yngre kille som i stundens ögonblick trycker på knappen för att vara lite smårolig. Men det var inte roligt. Det var jättetråkigt och så fruktansvärt onödigt och korkat, säger förbundsordföranden Johan Risberg.

Risberg ska tala med Johnson under tisdagen för att förklara förbundets syn på saken.

– Vi har klara och tydliga regler för vad som är etiskt och moraliskt korrekt. Vad jag kommer säga till honom är mellan honom och mig men det kommer inte finnas några tvivel om att han kommer veta vad som är rätt och inte.

1 av 3

”En kompis fick välja min profil”

Mathias Jonsson förklarar själv händelsen som ett skämt som slog fel.

– Det här var ett förlorat vad där en kompis fick välja min Tinder-profil i en timme i samband med en boost så att folk skulle se det. Jag hade det en timme och sedan tog jag bort det men då var skadan redan skedd. Jag bad om ursäkt för skämtet men personligt kan jag tycka att uthängningen som följt varit grövre än själva skämtet, speciellt när man känner mig och vet hur jag är. Jag är verkligen ingen våldsam person men hängs ut som en kvinnomisshandlare nu och det är inte kul.

Förstår du ändå de som tagit illa upp?

– Ja, jag förstår att folk kan ta illa upp och det är skittråkigt. Jag var inte med när han skrev skämtet utan fick bara se det i efterhand men folk måste också förstå att det är ett skämt. Det står också under profilen, ”skämt å sido”, så jag är tacksam att han skrev det i alla fall. Men allt det här är skittråkigt och jag hade inte gjort om det. Jag hade hellre betalat 500 kronor för att komma ur vadet än låta honom skriva det där. Jag är sjukt ledsen att det blev så stort som det blev och det tror jag alla hade varit i den här situationen.

Så arbetar polisen med sociala medier 00:31
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kampsport