Myhrer: ”Kan räcka långt”

Knappt tränat – tror ändå på medalj: Vet hur man åker fort här

SPORTBLADET

ST. MORITZ. André Myhrer har knappt tränat slalom den senaste månaden. 

Men 34-åringen vet hur man vinner i St. Moritz. 

– Jag vet att det kan räcka långt om jag utför det så bra jag kan, säger han. 

André Myhrer tvingades avbryta det första slalom­åket i Kitzbühel den 22 januari. Sedan dess har han gått en kamp mot klockan för att kunna ställa upp i VM. 

34-åringen tog med sig ­familjen upp till Åre och har med ett eget team med läkare och fysioterapeuter tagit sig tillbaka. 

Allt för att kunna vara med och slåss om medaljerna i dagens slalom. 

– Det känns förvånansvärt bra. Jag är lite sliten ­givetvis, men jag har inte ont i ryggen på det sättet, ­säger Myhrer. 

”Farten finns där”

Ryggskadan har dock gjort att Myhrer bara har kunnat göra ett tiotal åk den senaste månaden. 

– Jag såg på team-eventet att farten finns där. Det kommer att handla om att bara gå ut och verkligen ­göra det jag ska göra. Jag vet hur man åker fort i den här backen och jag ska försöka utföra det så bra jag kan. Gör jag det vet jag att det kan räcka långt. 

Vann här i fjol

Myhrer vann världs­cupavslutningen i St. Moritz i fjol. Den flacka backen passar stjärnan och han vet var det kommer att avgöras. 

– Man måste ha med sig en väldigt bra fart ut på den första flacken från starten. Sedan verkligen åka över hela brantkanten och för­söka göra en stabil brant. Som man såg i fjol, sista biten ut mot sista flacken är också väldigt viktig för att få med sig de sista kilometrarna i timmen för att tjäna några hundradelar. Det är där man kan göra tid. 

* TV4 och Eurosport 1: Första åket 9.30 • Andra åket 13.00

ARTIKELN HANDLAR OM