Ericssons oro inför Kinas GP

I Australien tog loppet slut nästan innan det hade börjat.
I Kina vill Marcus Ericsson ta poäng.
– De första fem racen kan vara avgörande, säger han.

Han fick inte den F1-premiär han hade hoppats på, efter ett bra kval blev han påkörd av Kevin Magnussen redan i den tredje kurvan och skadorna på bilen var så stora att han sedan fick bryta loppet.  Samtidigt körde teamkollegan in som 12:a och Ericsson är övertygad om att det finns möjligheter att ta poäng med året bil.
– Potentialen finns där, men ibland måste man ta ett steg bakåt för att ta två steg framåt, säger han.
– Man vill gärna sätta på något så fungerar det direkt, men så enkelt är det inte. Man behöver ställa in det helt rätt också och det krävs tid och tålamod.

Ericssons oro inför Kinas GP

Sauber kör med fjolårets Ferrarimotor och enligt Ericsson är det ingen nackdel än så länge, men det kan bli svårare när konkurrenternas motorer utvecklas.
– Första delen på året är väldigt viktig för oss. Vi behöver ta en buffert med poäng, förmodligen blir konkurrenterna allt starkare ju längre säsongen går, säger Ericsson.
– De första fem till tio racen kan vara avgörande.
Säsongens andra lopp avgörs i Kina och där väntar en tekniskt svår bana med två långa rakor.
– En bra toppfart är avgörande och det är en intressant mix av kurvor. Det finns också flera tekniska sektioner där helt unika kurvor leder in i nästa kurva. Därför krävs det en bil med bra balans och en väldigt precis körning.
Precis som i Australien heter Ericssons teamkollega Antinio Giovanazzi. Ferraris reservförare ersätter skadade Pascal Wehrlein. Tysken hoppas på att kunna köra Bahrains GP under påskhelgen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.