”Jag köper det inte”

Gustafsson om superstjärnan McGregor

SPORTBLADET

Conor McGregor har tack vare sina fajting, men kanske lika mycket sitt munläder, blivit världens mest omtalade kampsportare.

Men det är inget varumärkesbyggande Alexander Gustafsson planerar att kopiera.

– Jag köper det inte, säger Gustafsson till P5 Sthlm om McGregor.

Foto: Steve Marcus / TT / NTB Scanpix

Alexander Gustafsson förbereder sig just nu för mötet med Glover Teixeira i Globen den 28 maj men de som förväntar sig att få se eldiga presskonferenser där kämparna utbyter förolämpningar kommer bli besvikna.

”Respekterar din kollega”

– Vi är professionella idrottare. Det är samma som i fotboll. Vi jobbar och det här betalar våra räkningar. Vi är inte aggressiva som djur, vi är normala människor som försöker tjäna vårt levebröd. Som professionell idrottare respekterar du din kollega, säger Gustafsson till P5 Sthlm.

En beskrivning som inte passar in på alla i MMA-världen. Sportens störste stjärna Conor McGregor har med sitt omtalade munläder byggt sin karriär lika mycket utanför som i ringen.

”Han backar upp det”

– Han snackar skit men han backar upp det och tjänar pengar. Det fungerar för honom och jag har ingenting emot det. Vad som än fungerar för dig är bra, säger Gustafsson och fortsätter:

– Men jag kan bara tala för mig själv och för mig handlar det om hårt arbete och passion för sporten. Jag tror på att representera sporten MMA och organisationen UFC på ett bra sätt. Jag köper inte trashtalk. Skådespelet du måste köra. Jag vet att när fansen köper biljetter till mina fajter så vet de vad de kommer få se. De kommer att bli underhållna. Det är så jag ser på det.

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM