”Det är ingen rolig väg in i VM”

SPORTBLADET

LAHTIS. Calle Halfvarsson sågade sin egen form efter sprinten. 

Nu hoppas han ha hittat den på mindre än 48 timmar. 

– Tremilen är där jag tror mest på mig själv, säger 27-åringen. 

Calle Halfvarsson var chanslös i torsdagens sprint och försvann redan i semifinal. Efteråt var han orolig för sin form. 

– Jag är fruktansvärt besviken på formen. Jag kommer återigen in i ett mästerskap med, tyvärr tror jag, en väldigt dålig form, sa han. 

Halfvarsson inledde säsongen strålande och tog tre pallplatser, varav två segrar, på de fyra första tävlingarna. Men sedan började sjukdomsproblemen för svensken som har flera struliga säsonger bakom sig. 

– Jag har haft det tufft sen jag var sjuk. Jag var sjuk ganska länge och tycker inte att jag har hittat tillbaka till någon superform sedan dess. Det är ingen rolig väg in i VM att behöva kämpa och leta form hela tiden, säger han.

”Haft onda tankar”

Halfvarsson var trea på skiathlonen i Falun för mindre än en månad sedan och hoppas på ett bättre formbesked i morgondagens lopp. 

– Jag hoppas att det ska kunna svänga och vända tills på lördag. Jag vet inte, men på något vis är lördagens lopp det där jag tror mest på mig själv. Sprinten kanske jag har haft lite onda tankar om, säger han. 

Förbundskapten Rikard Grip är inte lika orolig som Halfvarsson. 

– Jag tror mer det är en känsla av att han inte tyckte att kroppen var fullt med honom där, men jag tror absolut inte att det handlar om att han var i dålig form. Det var möjligen dagsformen som inte var 100 procent, säger han och fortsätter: 

– Sen är Calle en sådan individ som blir väldigt frustrerad direkt efteråt. När han får distans och analys till det brukar det bli bra.

Calle Halfvarsson, Jens Burman, Daniel Richardsson och Marcus Hellner kör lördagens skiathlon som börjar 13.30.

ARTIKELN HANDLAR OM