Fjolårstvåan Lugi fortfarande utan seger

Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYR ÅN
SPORTBLADET

Förra årets tabelltvåa Lugi får vänta på säsongens första poäng.

Hemma mot Kristianstad åkte man på andra raka uddamålsförlusten – trots femmålsledning med kvarten kvar av matchen.

– Det är inte godkänt, säger lagkaptenen Olivia Löfqvist till Sydsvenskan.

Förra året var Lugis handbollsdamer bara en poäng från seriesegraren Sävehof i SHE, innan man åkte ut ur slutspelet i semifinalen mot blivande mästaren H65 Höör.

Men årets säsong har inte börjat särskilt bra för Lugi. Efter två spelade matcher står Lundalaget fortfarande på noll poäng.

Efter förlust med 26–27 borta mot just H65 Höör i premiären föll man under torsdagen återigen med uddamålet. På hemmaplan mot Kristianstad hade man 21–16 med kvarten kvar av matchen, men tappade och förlorade till slut med 22–23.

”Det ska inte hända”

– Vi slarvar bort det framåt. Jag vet inte hur många tekniska fel vi gör. Det ska inte hända, inte på den här nivån. Det är många nya som får ta mer ansvar, så det är klart att det tar tid, men med tanke på att vi leder så mycket i den här matchen så är det inte godkänt, säger kaptenen Olivia Löfqvist till Sydsvenskan, och fortsätter.

– Vi visar i femtiofem minuter att vi är ett bättre lag är Kristianstad, sedan skiter det sig och det är så jäkla tråkigt, vi knyter inte ihop säcken.

Turkiskan Asli Iskit blev stor matchvinnare för Kristianstad då hon stod för åtta mål, varav tre av de fem sista i matchen. Matchavgörande 23–22 satte Iskis från straffpunkten.

Andra raka för Skuru

I kvällens andra match bortavann Skuru mot Önnered med 32–26. Skuru toppar därmed tabellen efter fyra poäng på de två inledande matcherna. Kristianstad är tvåa, även de med två segrar.

H65 Höör är tredje laget som har full pott.

ARTIKELN HANDLAR OM