Hector nobbar lagtävlingen – lämnar OS

Publicerad 2022-02-10

Lagtävlingen i OS var på förhand en svensk medaljchans.

Men nu står det klart att Sara Hector inte kör.

– Det är ett av de svåraste besluten i min karriär, säger hon till TT.

Sara Hector tog OS-guld i storslalom och var på väg mot en dubbel innan hon körde ur i slalomen. Redan under gårdagen flaggade hon för att det kanske inte skulle bli någon lagtävling.

– Jag är otroligt trött måste jag säga, även fast det har gått så bra. Det har varit så otroligt, otroligt mycket för mig under en väldigt, väldigt lång period. Jag har inte varit hemma sedan innan Courchevel (i december).

”Väldigt trött”

Nu står det klart att det inte blir någon lagtävling. SOK:s presschef Lars Markusson bekräftar för Radiosporten att Hector lämnar Peking under onsdagen.

– Det var ett jättesvårt beslut. För jag vill verkligen köra. Men det har varit en så sjukt urladdning och så otroligt mycket med allt, säger Sara Hector till TT och fortsätter:

– Hela den här säsongen har varit som en dröm, men det är mycket att smälta och hantera. Jag har känt länge att det varit väldigt mycket och att jag varit väldigt trött.

Lagtävlingen var på förhand en stor svensk medaljchans, men utan bästa svenska åkaren minskar Sveriges chanser avsevärt. Det blir därmed unga Hilma Lövblom och Hanna Aronsson Elfman chansen på damsidan och på herrsidan finns bara Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren på start.

 Sara Hector.
Sara Hector.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.