Stjärnan efter förlusten: ”Jag fick en panikattack”

Publicerad 2022-05-27

Förra världsettan Simona Halep, 30, såg ut att vara på väg mot en enkel seger mot Qinwen Zheng när hon tappade matchen helt.

Efteråt berättade rumänskan att hon fått en panikattack.

– Jag visste inte hur jag skulle hantera det, säger hon.

Simona Halep hade 1–0 i set och ett break upp i andra mot 74:e rankade kinesiskan Qinwen Zheng i Franska öppna.

Allt pekade på att mästaren från 2018 skulle avancera till tredje omgången när Zheng bröt tillbaka och sedan tog total kontroll över matchen. Hon vann andra med 6–2 och gick snabbt fram till 3–0 i tredje avgörande.

Då kallade Simona Halep på läkare.

Zheng vann enkelt även i tredje, 6–1, och efteråt berättade Simona Halep att hon fått en panikattack mitt under match.

– Något bara hände, jag bara tappade det. Jag ledde matchen och spelade bra men det bara hände och som jag sa så tappade jag det. Jag kunde inte fokusera, fick svårt att andas, säger hon till Eurosport.

”Måste slappna av”

Under matchen tog läkaren blodtryck och kollade puls och efteråt gjordes nya kontroller och alla värden såg bra ut.

– Efter matchen var det ganska jobbigt. Men nu är jag bra igen, återhämtad. Det var ingen fara så nu kan jag le igen.

Halep tror de höga kraven hon satt på sig själv slog bakut.

– Det är bara tennis så jag måste slappna av lite mer. Jag har förmodligen lagt för mycket press på mig själv för jag ville verkligen vinna.

Tränaren ber om ursäkt

Halep har nyligen börjat jobba tillsammans med stjärntränaren Patrick Mouratoglou som efter matchen själv gick ut och bad om ursäkt för sin egen insats i tränarrollen i ett Instagraminlägg där han inte alls nämnde panikattacken.

”Resultaten de senaste månaderna i Madrid, Rom och Roland-Garros är otillräckliga för någon av Simona Haleps kaliber och jag tar fullt ansvar för det. Hon är dedikerad, motiverad och ger allt i varje boll. En mästare. Jag kräver mycket mer av mig själv och vill be om ursäkt till hennes fans som alltid är så stöttande”, skriver han.

För Zheng väntar nu Alize Cornet i tredje rundan. Fransyskan slog ut 13:e-seedade lettiskanJelena Ostapenko i en tresetsmatch.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln