Jeanette Ottesen

”Jag var med och mobbade henne”

Jeanette Ottesen: ”Jag ber om ursäkt”

Av: 

Andreas Käck

SPORTBLADET

Jeanette Ottesen, 33, är ångerfull.

I sin nya självbiografi avslöjar den danska simstjärnan att hon var med och mobbade sin före detta lagkamrat Lotte Friis.

”Jag ber om ursäkt av hela mitt hjärta”, skriver Ottesen.

Jeanette Ottesen var i flera års tid en av världens bästa simmare och en av Sarah Sjöströms största rivaler. Hon har totalt 50 internationella medaljer på meritlistan, varav två VM-guld och fem EM-guld.

Sommaren 2017 blev hon gravid och satte karriären på paus. Efter födseln gjorde hon comeback och i somras fanns hon med i Tokyo i vad som blev hennes femte OS i karriären.

Nu släpper hon en självbiografi.

Jeanette Ottesen

”Klassiskt mobboffer”

I den avslöjar hon flera av sina mörkaste hemligheter. Bland annat att hon deltog i mobbning av tidigare lagkamraten Lotte Friis.

”Lotte sade aldrig ifrån. Hon var ett klassiskt mobboffer. Det bara hände saker runt henne hela tiden. Hon var en klumpeduns, en sådan som ofrivilligt ställde till med scener. Det plaskade alltid lite extra när hon hoppade ner i bassängen, hon var som Bambi på hal is. Det är så dumt och meningslöst att man ska behöva skämmas bara för att man inte är som alla andra, men så var det på den tiden”, skriver hon enligt danska TV2 Sport.

Ber om ursäkt

I dag är Jeanette Ottesen ambassadör för en antimobbningsorganisation.

”Jag minns inte om jag någonsin bad om ursäkt till Lotte. Om inte, så vill jag ta tillfället i akt och göra det nu: Förlåt, Lotte. Jag ångrar varenda skratt och varenda ögonblick jag betedde mig illa mot dig. Det är inte okej och jag ber om ursäkt av hela mitt hjärta.”

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Lotte Friis
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jeanette Ottesen

Simning