Charlotte Kalla petas i stafetten

LILLEHAMMER. I 15 år har Charlotte Kalla hållit den svenska fanan högt i stafetter.

Nu är hon, för första gången, petad ur det svenska förstalaget.

– Det hade varit konstigt om jag inte kör i andralaget om det är fem som är snabbare än mig, säger huvudpersonen själv.

Sedan stafetten i Gällivare 19:e november 2006 har Charlotte Kalla varit given i det svenska laget. Men när den svenska uppställningen för världscupstafetten i Lillehammer presenterades så saknades stjärnan i förstalaget.

Det efter en tung säsongsstart. På lördagens lopp över 10 kilometer fritt var Kalla sämst av svenskorna. 1 minut och 46 sekunder efter segrande Karlsson.

– Det är inte jag som tar ut laget, men det hade varit konstigt om jag inte kör i andralaget om det är fem som är snabbare än mig i dag, sa Kalla efter loppet.

Ställs mot OS-motstånd

Och så blir det.

För Sverige I kör istället: Emma Ribom, Frida Karlsson, Ebba Andersson, och Moa Olsson.

– Jättetaggad. Jag tycker att stafett är bland det roligaste, säger Olsson.

I Sverige II med Charlotte Kalla kör Louise Lindström, Jenny Solin och Moa Hansson.

Värt att notera att de svenska sprintåkarna Johanna Hagström och Maja Dahlqvist har lämnat Lillehammer för att ladda på höjd mot kommande världscup i Davos.

Norge däremot ställer upp med ett tänkbart OS-lag i form av: Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug och Helene Marie Fossesholm.

För de svenska herrarna kör Fredrik Jonsson, Calle Halfvarsson, Leo Johansson och William Poromaa. Att jämföra med Norge där dagens tvåa, HC Holund, och trea, Martin Nyström Lövenget, på 15 kilometer fritt får köra i andralaget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.