Svensk hemmamatch i finalen: ”Betyder mycket”

Av:  Ingela Ahlberg/TT

Sverige slog Slovenien i sista gruppspelsmatchen i Silver League.

Därmed blir volleybolldamerna gruppetta och får hemmaplan i finalen.

– Det betyder jättemycket, säger passaren Vilma Andersson.

Sverige vann övertygande i matchen i Lund med 3–0 i set (25–19, 25–20, 25–16).

I och med segern toppar Sverige Silver League-tabellen och kommer att vinna den, även om Slovenien och Portugal har matcher kvar att spela.

Som gruppetta får Sverige hemmamatch i gruppfinalen mot redan klara grupptvåan Portugal den 2 juli. Matchen spelas även den i Lund.

– Det betyder jättemycket att få spela en final på hemmaplan. Det gör man inte så ofta, så det betyder otroligt mycket, säger Andersson till TT.

Segraren i finalen får en plats i den högsta ligan nästa år, Golden League.

Segern i matchen i Lund var aldrig hotad. I tredje set gick Sverige från 5–5 till 20–6, innan Slovenien hämtade ikapp med några bollar. Sverige kunde sedan säkra setet och matchen med 25–16.

Slovenien kom till spel efter att ha slagit Portugal.

– Vi var därför mer förberedda på att det skulle bli en tuff match. Jag tror nästan att det kan ha hjälpt oss att Slovenien slagit Portugal, säger Andersson.

Hon säger att nyckeln till segern var bra servande.

– Många tjejer drog på med bra servar idag, det hjälpte oss jättemycket.

Matchen mot Slovenien gav Sverige viktiga pusselbitar till hur de ska spela mot Portugal i finalen. Sverige vann deras gruppmöte med 3–2 i set.

– Vi ska tänka på att även i den matchen vara med från början och bara köra på. Och nu vet vi lite mer hur de spelar, menar Andersson.

Rättad: I en tidigare version uppgavs att det var oklart vem Sverige får möta i gruppfinalen. Rätt är att Sverige får möta Portugal.

Sveriges passare Vilma Andersson och storstjärnan Isabelle Haak. Arkivbild.
Sveriges passare Vilma Andersson och storstjärnan Isabelle Haak. Arkivbild.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln