Tung dag för Lingmerth i US Open

Av: 

TT

Mardrömsdag för David Lingmerth i US Open.

Efter två dagar i toppskiktet tappade svensken nio placeringar under den tredje dagens runda.

Svenskarna och många andra spelare hade svårt i blåsten vid The Country Club i Brookline i Massachusetts, USA.

David Lingmerth fick inte den tredje runda han hade hoppats på i golfens US Open. Tre bogeys, en dubbelbogey och en ynka birdie innebar 74 slag, fyra över par, och ett tapp på nio placeringar i resultatlistan.

Lingmerth inledde US Open strålande på 67 slag som innebar en placering i täten, men har inte lyckats följa upp den. Fältets andre svensk, Sebastian Söderberg, hade en ännu sämre lördag på hela 78 slag och ligger nära botten av de spelare som får spela hela helgen.

Han var dock i gott sällskap i de friska vindarna och svalkan. Tvåfaldige majorvinnaren Collin Morikawa, som var i delad ledning inför dagen, gick exempelvis runt på 77 slag och rasade.

Will Zalatoris, USA, klättrade i stället femton placeringar till en förstaplats efter en runda på 67 slag, totalt -4. Han delar förstaplatsen med engelske Matt Fitzpatrick.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln