Cristiano Ronaldo rasar mot ryktena om Real Madrid

Cristiano Ronaldo, 36, har senaste dagarna ryktats återvända till Real Madrid.

Uppgifter han nu – å det grövsta – slår tillbaka mot.

– Jag tänker inte låta människor leka med mitt namn, skriver han på Instagram.

Om bara ett par dagar är det tänkt att Cristiano Ronaldo ska inleda sin fjärde raka säsong med Juventus i Serie A.

Men under de senaste dygnen har det kommit ihärdiga rykten om att han ska lämna klubben. Det har pratats om Manchester City, ett kapitel i Paris Saint-Germain med Lionel Messi men kanske framförallt Real Madrid.

Uppgifter som Real-tränaren Carlo Ancelotti tidigare i dag dementerade.

Riktar stark kritik

Nu går huvudpersonen själv ut, skarpladdat på Instagram, och skjuter ner att det överhuvudtaget ska finnas någon substans i det.

– Alla som känner mig vet hur fokuserad jag är på att göra mitt jobb. Lite snack, hårt arbete. Det har varit mitt motto sedan jag inledde min karriär. Men med tanke på det som sagts och skrivits senaste tiden känner jag mig nödgad att klargöra min ståndpunkt, inleder han det långa meddelandet.

– Jag bryter nu tystnaden för att jag inte tänker låta människor leka med mitt namn. Jag fortsätter nu att vara fokuserad på min karriär och mitt arbete. Jag är förberedd för alla utmaningar som kommer. Något annat? Allt annat är bara snack.

”Min historia i Real Madrid har skrivits”

Främst verkar 36-åringen reagera på uppgifterna om en återkomst till Real Madrid, klubben han representerade i nio år.

– Det här oseriösa sättet att bevaka min framtid på i media är respektlöst mot mig som människa och spelare, precis som att det är respektlöst mot klubbarna, deras spelare och ledare, som är involverade i de här ryktena. Min historia i Real Madrid har skrivits. Den har blivit spelats in. I ord och nummer, i troféer och titlar, i rekord och rubriker. Den är i museet på Santiago Bernabeu och även i alla supportrars huvuden.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.