Villa Lidköping favorit till SM-gulden i bandy

UPPSALA. Villa Lidköping försvarar SM-guldet i bandy.

Åtminstone enligt de verkliga experterna.

Regerande mästarna fick 11 av 16 guldtips när tränarna samlades på Nya Studenternas.

– Man börjar vänja sig, säger Villa-tränaren Johan Sixtensson.

Här ser du alla matcher i elitserien

Under tisdagen samlades 16 av Sveriges mest utvecklade bandyhjärnor på Nya Studenternas i Uppsala, där SM-finalen avgörs den 19 mars 2022.

Som traditionen bjuder ombads samtliga tränare tippa säsongens mästarlag och inte oväntat fick Villa Lidköping flest röster.

11 av totalt 16 tränare håller regerande mästarna som förhandsfavorit. Johan Sixtensson, Villa-tränare sedan 2014, har vant sig vid favorittrycket.

– Det är inget nytt för oss. Vi tänker inte så mycket på det utan jobbar vidare med det vi är bra på och det vi behöver bli bättre på, säger Sixtensson.

– Vi känner oss trygga i det vi håller på med men vet att det finns lag bakom oss som spelar bra bandy, säger lagkaptenen Martin Karlsson, som avgjorde den senaste SM-finalen, mot AIK, i sudden death.

Bara ett guldtips till AIK

Noterbart är att storsatsande AIK bara fick ett guldtips, och det av egna tränaren Håkan Pettersson. Han är dessutom den ende som tippar att AIK tar sig till final.

I stället pekas Västerås ut som huvudkonkurrent.

– Vi har en bra historia bakom och vill skapa något nytt framåt. Vi är beredda att göra jobbet, säger VSK-tränaren Michael Carlsson.

Tränarna brukar veta vad de pratar om. När de tittade in i kristallkulan förra året fick Villa Lidköping 13 av 14 finaltips, och tio trodde att spelarna skulle avsluta säsongen i guldhjälm. 13 av 14 tränare prickade dessutom in rätt skyttekung, Villas Christoffer Edlund.

Villa även favorit på damsidan

Även tränarna i damernas elitserie har, som sig bör, stenkoll på sin sport. I fjol förutspådde sju av åtta ledare att Villa Lidköping skulle ta sig till final och hälften räknade med guldjubel. Lika många, sju av åtta, prickade in skyttedrottningen, Villas Tilda Ström.

Visar de samma pricksäkerhet i vinter kommer Villa Lidköping försvara guldet. Regerande mästarlaget fick fyra av åtta guldtips medan Västerås (3) och AIK (1) fick de övriga.

Årets elitseriesäsong startar på fredag och matcherna sänds på www.sportbladetplay.se/bandy.

Här ser du alla matcher i elitserien

Villa Lidköping firar guldet i fjol.
Villa Lidköping firar guldet i fjol.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.