Kvartsfinaldags – förbundskaptenen tippar: ”Lite lurig”

Kvartsfinaldags i svenska cupen.

Då lät Sportbladet förbundskaptenen Thomas Brottman tippa utgången.

– Det finns skrälläge här, säger Brottman om Visby.

Svenska cupen har legat på is under tio år, men nu återlanseras formatet . Med start i kväll är det dags för kvartsfinaler på herrsidan och här tippar förbundskapten Thomas Brottman vilka lag som går vidare.

Dalen-Falun

Brottman: Jag tror att första matchen kommer bli tajt. Falun har av tradition problem där uppe, både med laget och atmosfären i hallen. Men nu är det förvisso nya tränare. Jag tror Dalen vinner första, men att Falun tar hem det rätt enkelt på hemmaplan sen.

Visby-Sirius

Brottman: Den är lite lurig. Visby slog ut Storvreta och kan de fortsätta på den vägen blir det tufft för Sirius. Det finns skrälläge här. Visby chockade Storvreta lite genom att klara av deras höga press och vann många en-mot-en-situationer. Sirius håller precis på att bygga något och är inte färdiga. Jag tror nog Visby kan vinna. Det ska ju vara lite FA-cup känsla i svenska cupen.

Helsingborg-Växjö

Brottman: Nog den tajtaste serien. Där kan nog Växjö vinna på grund av att de får hemmamatch i sista. Men sett till förhandstipset ska nog Helsingborg gå vidare. Jag tror Växjö kan greja. De vinner på sudden hemma sen.

Mullsjö-Pixbo

Brottman: Jag tror på Mullsjö. Pixbo ser inte riktigt trygga ut och tror Mullsjö kommer greja det i två raka. De torskade förvisso tajt mot Växjö i första omgången av SSL, men hade kunnat vinna med lite flyt. Har sitt spel som de jobbat med i många, många år. Tror de kommer vara rätt trygga.

Returerna spelas 29–30 september och alla matcher sänds på Sportbladet.

Du ser matcherna här med Plus.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.