Bandy

AIK fortsatt obesegrat mot rivalen – vände derbyt på tre minuter

Men ”Bajen” får flytta hem

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Hammarby får glädjas åt att isen återvänder till Zinkensdamm.

För i derbyt mot AIK tappades segern på tre minuter i matchens absoluta slutskede.

– Det är en kämparseger i dag, säger matchvinnaren Daniel Andersson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


AIK rivstartade onsdagens Stockholmsderby precis som i premiären och gick tidigt upp i en 2–0-ledning. Men Hammarby täppte till hålet bakåt hade chansen att kvittera när Daniel Mossberg fick chansen på straff med halvtimmen spelad, dryga kvarten efter att ”Bajen” reducerat till 2–1.

Andreas Bergwall i AIK-målet stod dock pall och räddade straffen relativt enkelt och ”Gnaget” gick till halvtid med en 2–1-ledning i ryggen.

”Mycket bättre som bandylag”

Men Hammarby gav sig inte, trots att AIK utökade till 3–1. Christoffer Fagerström överlistade Bergwall från straffpunkten dryga sju minuter senare och efter ytterligare tio minuter hade Hammarby vänt matchen när David Jansson fullbordade sitt hattrick.

AIK skulle dock få det sista ordet. På tre minuter, 85:e till 88:e, vände Daniel Andersson till 5–4. Innan matchen var slut hann AIK även med att göra 6–4 och därmed är AIK fortsatt obesegrade mot Hammarby i den högsta serien.

– Det är en speciell match det här och vi får inte alls till det riktigt i dag. De gör det bra och vi får slita. Det känns som att de är heta, men vi är mycket bättre än de som bandylag så vi vinner till slut ändå, säger Daniel Andersson i Sportbladet Play.

”Det är superviktigt”

Men kvällen slutade inte bara dystert för Hammarbys del. Bara timmar före matchstart fick ”Bajen” ett glädjebesked. Isen på Zinkensdamm ska spolas upp igen och de kommer återigen att få spela sina hemmamatcher på sin egna hemmaplan.

– Det är superviktigt för oss, det är jättebra här ute i hallen och personalen är underbar. Men det är inte vår hemmaplan så vi har tappat lite av hemmaplansfördelen och den får vi tillbaka nu, säger Hammarbys evenemangsansvarige Stefan Magnusson till Bandypuls.

Magnusson var inget vidare nöjd med Stockholms stads beslut om att smälta isen i första hand.

– Jag tycker det är hemskt, jag vet inte om något annat elitlag i Sverige har blivit så här dåligt behandlade någon gång. Det kändes jättekonstigt. Vi tappade hemmaplansfördelen och vi har fasta skyltar på Zinken med sponsorer, så det har kostat oss pengar också.

I snöyran i Motala var det hemmalaget som krigade bäst. Motala hämtade upp ett 3–1-underläge och efter 81 minuter var vändningen fullbordad när Kasperi Hirvonen skickade in en slumpboll mot mål som letade sig hela vägen in i nät.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

HOLM: Proffs mot amatörer – den här säsongen finns det tre serier i serien

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Elitserien i bandy

AIK Bandy

Hammarby IF Bandy