Kläbos egna ord efter diskningen

OBERSTDORF. Den norska stjärnan Johannes Kläbo blev av med guldet i femmilen och lämnade skidstadion.

Nu kommenterar han själv känslorna och riktar kritik mot Fis.

”Just nu är allting väldigt mörkt, men jag kommer tillbaka. Jag behöver bara tid”, skriver han på Instagram.

Den avslutande femmilen på VM fick ett dramatiskt slut. Johannes Kläbo passerade mållinjen först men fick efter flera turer in till juryrummet veta att han blev diskad.

Efter det lämnade norrmannen stadionområdet utan att säga ett ord medan hans landsman Emil Iversen fick ta emot guldet med Alexander Bolsjunov som tvåa.

Under kvällen kommenterade Johannes Kläbo händelsen på sitt Instagram.

”Det här känns som den tuffaste dagen i hela min karriär. Jag kände mig stark idag och jag hade god kontroll på loppet. Du kan se vad som hände och bedöma själv. Jag måste vara ärlig. Det är mycket frustration och ilska över det här loppet. Jag har sett framemot det här loppet länge och det har varit mitt huvudmål för säsongen.” skrev han och fortsatte:

”Jag visste att jag kunde vinna. Först utropade Fis mig till segrare och situationen hanterades som en race incident men sen ändrade sig Fis och valde att diska mig. Som du kanske förstår slutade det hela i en stor besvikelse. Jag ska vara försiktig med att säga vad jag tänker just nu men jag är väldigt besviken på hur Fis hanterade situationen och deras slutgiltiga beslut.”

Han stöttas av sina lagkamrater som också tycker att jurybeslutet var märkligt.

– Det är brutalt. Jag tycker det är ett tufft beslut. Jag håller inte med. Det är orättfärdigt, säger Emil Iversen. 

– Vi får bara stötta honom så gott vi kan. Hjälpa honom igenom det här för jag tror det är väldigt tufft för honom, säger Simen Hegstad Krüger som fick ett brons efter diskningen.

Enligt Norges landslagschef Espen Bjervig kommer Norge att lämna in en överklagan. Den måste vara inne inom 48 timmar efter att loppet avslutats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.