Precis innan semifinalen – AIK presenterar sitt första nyförvärv

Vetlandatalangen klar

AIK satsar vidare.

Strax före den första semifinalen mot Edsbyn presenterades talangen Isac Karlsson, 18, senast i Vetlanda.

– Den här chansen går inte att tacka nej till, säger han.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Ungefär halvtimmen före AIK:s första semifinal mot regerande mästarlaget Edsbyn presenterade ”Gnaget” sitt första nyförvärv till nästa säsong. Under lördagen kunde Bandypuls berätta att Isac Karlssons kontrakt med Vetlanda bröts och att en flytt från Småland stundade.

Nu står det klart att han ansluter till AIK inför säsongen 2021/2022.

”Det är så mycket mer”

– Jag kände så att AIK är en stor förening. Det är inte bara bandyn. Det är så mycket mer och att ha den chansen att få träna och spela med flera världsstjärnor, det är något som verkligen triggar en, säger talangen om valet i Sportbladet Play

– AIK har ett tydligt mål också. Och det är att vinna SM-guld. Då kände jag att den chansen går inte att tacka nej till.

Karlsson har haft svårt att slå sig in i Vetlandas anfall den här säsongen där det blev fem mål på sju grundseriematcher och en slutspelsmatch. I stället har han fått speltid i allsvenska Nässjö där det blev 28 mål på 20 matcher.

– Jag känner att all träning och allt, det kommer ge så mycket utveckling och man får tips av de som verkligen är de bästa som Erik Pettersson och Alan Dzhusoev till exempel. Så det känns bra, säger 18-åringen om konkurrensen i AIK.

”Utan tvekan en av Sveriges största”

– Isac Karlsson är utan tvekan en av svensk bandys största talanger. Det är naturligtvis otroligt roligt att han väljer AIK i skarp konkurrens med andra klubbar. Isac har en fysik och ett skott som är i toppklass och kommer komplettera AIK:s anfallsspel med den äran, säger sportchefen Jonas Galotta till hemsidan..

– Att Isac även under kommande säsong klassas som junior ser vi som en bonus då vi redan nu vet att han konkurrerar med övriga forwards på lika villkor.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.