UFC

Skandalscener: Vann titeln efter att ha blivit knockad

Av: 

Filip Lindfors

SPORTBLADET

Aljamain Sterling är ny UFC-mästare i bantamvikt. Han tar över titeln från Petr Yan.
Men Sterling vann titeln på ett sätt som aldrig någonsin hänt förut.

– Det kan inte bli mer olagligt än det där, säger kommentatorn Joe Rogan.

Det skrevs UFC-historia på årets mest stjärnspäckade UFC-gala i natt. Fyra mästare skulle göra upp om tre titlar. Den mest omtalade matchen var den mellan Petr Yan och Aljamain Sterling i bantamvikt.

I den fjärde ronden satt Sterling på marken med ena knät i mattan. Om en fajter har ett knä i mattan är det inte tillåtet att knäa eller sparka denne i huvudet. Trots att domaren tydligt förmedlat detta för Yan, delar ryssen ändå ut ett knä i huvudet på Sterling som faller till marken direkt. Sterling är sedan märkbart groggy under flera minuter och domaren Mark Smith väntar länge innan han bryter matchen. Trots att domaren själv tydligt markerat att det var ett medvetet olagligt knä av Yan råder stor förvirring i UFC-oktagonen innan domarens beslut (att diska Yan) kommer.

Slängde bältet i mattan

– Det kan inte bli mer olagligt än det där, det är så olagligt det kan bli, säger kommentatorn Joe Rogan.

Petr Yan blir sedan diskvalificerad och förlorar därmed bältet till Sterling.

Efter att ha tilldelats segern och mästarbältet av UFC-bossen Dana White, så slängde Sterling bältet i matten på en gång. Det här är första gången i UFC-historien som någon vinner en titel via diskvalificering.

Efter matchen var Sterling minst sagt besviken på sättet han vunnit titeln.

– Allt jag jobbat för, till den här stunden och sen gick matchen sådär. Det där är inte sättet jag vill vinna på, säger den nykrönte mästaren.

Övrig UFC 259:

Den obesegrade mästaren i mellanvikt Israel Adesanya hade tagit klivet upp till lätt tungvikt för att försöka ta en andra UFC-titel. Men den polske mästaren Jan Blachowicz blev för svår och försvarade sitt bälte i lätt tungvikt via domslut.

UFC:s mest överlägsna fajter Amanda Nunes gjorde processen kort med utmanaren Megan Anderson. Två minuter in i den första ronden tog Nunes ner sin Anderson och avslutade henne sedan med ett armlås.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

UFC

MMA

Amanda Nunes

Joe Rogan