Damlandslaget i fotboll

Magda Eriksson mötte Enskedes flicklag

Av: 

Simon Norberg

Makoto Asahara

Anna Rydén

SPORTBLADET

Hemma i Sverige passade landslagets Magdalena Eriksson på att besöka moderklubben Enskede IK.

Där möttes 27-åringen av ett helt gäng euforiska tolvåriga fotbollsspelare.

– Jag kände mig som Justin Bieber, säger Eriksson.

Det var i slutet av maj som Enskede IK:s flickor 09 själva lade ut ett klipp på Instagram.

Den filmsnutten har sedermera blivit viral.

För när landslags- och Chelseastjärnan Magdalena Eriksson besökte Enskede IP, söder om Stockholm, möttes hon av ett flicklag som blev så till sig av eufori att de inte visste var de skulle ta vägen.

”Bilderna kan tala mest för sig själva! Idag hade vi finbesök i världsklass. @magdalenaeriksson16 kom förbi och spelade lite matchspel med oss, svarade på massor av frågor, skrev autografer och tog bilder! Helt magisk kväll☀️⚽️ Tack så jättemycket Magda för att du tog lite av din dyrbara tid och gav till oss”, skriver laget sin Instagram.

”Kände mig som Justin Bieber”

Efter att landslaget besegrat Norge med 1–0 i Kalmar, som en del i OS-uppladdningen, fick 27-åringen frågan om hur hon själv såg på besöket i sina gamla hemtrakter. Och storstjärnan log från örsnibb till örsnibb när hon berättade.

– Jag fick en förfrågan av en ledare för tjejerna om jag kunde komma ut och säga hej. Jag var tydligen en av deras störst idoler och jag har spelat i Enskede. Det är min moderklubb. Så jag åkte ut dit och hade absolut inte förväntat mig den responsen. Jag kände mig som Justin Bieber, det var lite speciellt.

– Men det var otroligt kul att se och jag tror inte riktigt man förstår vilken påverkan man har på en del killar och tjejer och vilken förebild man faktiskt är och för mig personligt var det en jättefinstund och jag kände att det betydde mycket för de tjejerna också, säger hon.

Eriksson spelade i Enskede IK fram till 2009 innan hon gick vidare till Hammarby IF. Sedan 2017 tillhör hon Chelsea och är lagkapten för Londonlaget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Damlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Här visar Zlatan upp sin lyxbil i Stockholm

ÄMNEN I ARTIKELN

Damlandslaget i fotboll

Magdalena Eriksson