NFL

Här knuffar han domaren – och blir utslängd

avMagnus Herbertsson

1 av 2 | Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

Här går han till attack mot motståndaren och knuffar domaren.

Marshawn Lynch kallas Beast Mode och i natt gjorde han skäl för namnet på mer än ett sätt.

– Jag är besviken att han sprang ut på planen. Man får inte röra domarna, säger Oakland Raiders coach Jack del Rio.

Oakland Raiders har haft en stökig säsong med skador och svajig form. Men i natt var laget tillbaka på topp igen. Med matchens sista spel vände man matchen och vann med 31–30 mot årets succélag Kansas City Chiefs.

Snacket efter matchen handlade mycket om Amari Cooper, recievern som tappat så många bollar under de första sex matcherna, men plötsligt tog emot elva bollar för 210 yards och två touchdowns – mer än vad han mäktat med under hela säsongen. Men man pratade också en hel del om en händelse i mitten av matchen efter en sen tackling på Oaklands quarterback Derek Carr.

Eskoterades bort av vakter

Hela Oakland Raiders reagerade starkt på Marcus Peters och det blev tumult på planen, veteranen Marshawn Lynch sprang in från sidlinjen och hamnade mitt i grälet. När domarna försökte sära på spelarna knuffade Lynch undan en av dem. Han blev omedelbart avskickad från planen.

– Jag sa till honom att han inte kan lämna bänken så där och efter det så blev han utslängd, säger Jack del Rio.

Enligt Vegas-journalisten Michael Gehlken fick Lynch eskoteras av planen med vakter efter att först inte ha lämnat sidlinjen.

Det spekuleras nu i om Lynch kommer att bli avstängd under kommande matcher, men ESPN:s Adam Shefter tror snarare på böter. Tidigare liknande fall har lett till straffavgift på 30 387 dollar för att ha rört en domare.

Oakland har nu tre segrar och fyra förluster i sin jakt på en slutspelsplats.

ARTIKELN HANDLAR OM