Pengarna tillbaka för VM-kvalbiljetter

SPORTBLADET

VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Danmark ställs in på grund av konflikten mellan de danska damlandslagsspelarna och förbundet.

Nu kommer de svenska spelarna kompensera supportrarna.

– Vi kommer skriva autografer på Ullevi, då kan vi åtminstone ge tillbaka någonting, säger Caroline Seger.

Foto: Adam Ihse/TT
Över 11 000 åskådare såg EM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark för två år sedan. Arkivbild.

VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark är inställd och nästa fokus för svenskorna blir istället Ungern i Borås på tisdag.

Men när Peter Gerhardsson, Nilla Fischer och Caroline Seger mötte pressen under torsdagen var det nedstämda miner hos trion.

Men Caroline Seger meddelade i alla fall att de svenska spelarna kommer göra vad de kan för att kompensera supportrarna som blir snuvade på matchen.

– Eftersom det inte blir match imorgon och så och otroligt många supportrar som bokat biljett och säkert hotell vill vi spelare erbjuda någonting och då har vi kommit fram till att vi imorgon mellan kvart över sex till kvart över sju ska skriva autografer här på Ullevi så supportar, barn och ungdomar har chans och träffa oss för en stund, berättade hon på presskonferensen.

”Ledsen när jag kom hit”

SVFF, meddelar också att alla som köpt biljetter till matchen kommer att få pengarna tillbaka om de inte vill byta ut dem mot biljetter till mötet med Ungern i Borås på tisdag.

Enligt förbundet var uppskattningsvis 10 000 biljetter sålda till matchen mot Danmark på Ullevi.

Peter Gerhardsson berättade att de från och med nu lägger Danmarksmatchen bakom sig.

– Vi fick en träning i dag som var bra, och imorgon kommer vi ta lite ledigt. Det passar bra att ta det imorgon och på lördag när vi samlas för träning kommer allt fokus vara på Ungernmatchen. Jag var glad på träningen, men ledsen när jag kom in hit igen när jag började prata om det här.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR ÅN
Så spelas VM-kvalet 00:39