NBA-centern efterlyst – anklagas vara terrorist

Foto: Lucas Jackson

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Oklahoma City Thunders Enes Kanter har vid flera tillfällen kritiserat Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. 

Nu är han efterlyst av den turkiska regeringen och anklagas vara medlem i en terrororganisation enligt en regimvänlig tidning. 

”Jag kommer till Turkiet för att spotta på era fula, hatfulla ansikten”, skriver NBA-stjärnan på Twitter. 

Oklahoma City Thunder-centern Enes Kanter har flera gånger uttryckt sig kritiskt mot Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och visat sitt stöd för predikanten Fethullah Gülen, som Erdogan pekat ut som hjärnan bakom det misslyckade kuppförsöket i mitten av juli. 

Förra veckan sa Kanter att den turkiska regeringen dragit in hans turkiska pass på grund av hans politiska åsikter efter att centern blivit kvarhållen på flygplatsen i Rumänien när han var på väg till Turkiet. Kanter skickades sedan tillbaka till USA och nu har situationen eskalerat.

Får dödshot varje dag

Enligt en regimvänlig tidning har den turkiska regeringen efterlyst Kanter och anklagar honom för att tillhöra en terroristorganisation. 

Kanter verkar dock ta uppgifterna med ro.

Foto: Jim Mone / TT / NTB Scanpix

”Ni kan inte fånga mig. Hahaha. Ödsla inte er energi. Jag kommer reda komma till Turkiet för att spotta på alla era fula, hatfulla ansikten”, skriver han på Twitter. 

I måndags berättade Kanter att han får dödshot nästan varje dag, men att han inte tänker låta sig tystas. 

– Det är tusentals journalister, tusentals oskyldiga personer, mammor och pappor som har förlorat sina hem och sina jobb. Jag vill vara deras röst, sa han i CBS This Morning. 

ARTIKELN HANDLAR OM