Uppgifter: Talangen väljer spel i Falun

avJonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Presenterad som nyförvärv i Warberg – men där kommer Adam Dahlqvist inte att spela.

Enligt Sportbladets uppgifter så har stortalangen bestämt sig för att istället skriva på för mästarklubben Falun.

Foto: Calle Ström/FF
Dahlqvist till vänster.

Turerna kring stortalangen Adam Dahlqvist, 19, är nära ett slut.

I fredags kunde Sportbladet avslöja att Warberg, den anrika klubben som åkte ur SSL i våras, riskerar att bli blåsta på 19-åringen som i slutet av april presenterades som nyförvärv i klubben.

Eftersom Dahlqvist är NIU-elev får han inte skriva något kontrakt förrän i juni månad och har således inget skriftligt avtal med den halländska klubben, och den senaste tiden har han haft en diskussion med mästarklubben Falun.

– Jag har inte bestämt mig ännu. Warberg, Falun eller att stanna i Lindås är väl mina alternativ skulle jag säga. Om inte någon annan kommer in i bilden, sa Dahlqvist till Sportbladet i slutet av förra veckan.

Nu har han, enligt nya uppgifter till Sportbladet, gjort sitt val.

Väntas skriva på snart

Han väljer att nobba Warberg som han var muntligt överens med i april, och spelar istället i Falun nästa säsong och väntas skriva på ett avtal kommande helg.

Sportbladet har sökt Adam Dahlqvist utan framgång medan Faluns sportchef Patrik Bäck i ett sms dementerar att parterna skulle vara överens.

Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen är inte helt överraskad av uppgifterna att Dahlqvist väljer Falun:

– Jag har inte hört något från varken Falun eller Adam, så jag skulle väl inte bli förvånad om det är så. Tystnaden talar inte för oss. Att det varit locket på har väl gjort att man känt vartåt det lutar, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM