”Samma person, men inte min Anna där”

avMartin Tolén

SPORTBLADET

Nio månader har gått sedan Anna Holmlund kraschade svårt under ett träningspass.

Nu berättar pojkvännen Victor Öhling Norberg om relationen till flickvännen.

– Även om det är samma person så är det inte min Anna som är där, säger ”VÖN” till Expressen.

För någon vecka sedan kom beskedet att skicrosstjärnan Anna Holmlund, 29, ska göra sitt första officiella framträdande sedan olyckan under ett träningsåk italienska Innichen före jul förra året.

Holmlund ska, tillsammans med Charlotte Kalla, vara med när Alnö Skidklubb ska inviga sin nya rullskidbana och klubbstuga 14 oktober.

– Att hon vill göra sådana här framträdanden är fantastiskt roligt. Anna är lika rastlös som hon var förut. Det är samma person, däremot är det en väldigt stor förändring, säger pojkvännen Victor Öhling Norberg till Expressen.

Går sakta framåt

Samtidigt ger ”VÖN” besked om Holmlunds nuvarande status.

Han berättar att de pratar i telefon i stort sett varje dag, men att samtalen ofta får upprepas då minnet sviker.

– Där är folk hela tiden och hon behöver hjälp med allting. Men det blir bättre tycker jag, man ser små förbättringar. När hon sitter i stolen kan man resa henne upp. Då står hon om man håller i henne. Då kan man gå-träna med henne genom att hjälpa henne. Så det går framåt, men det går sakta.

GRAFIK: Här kraschade Anna Holmlund 00:40

”Samma person – men inte min Anna”

Nyligen träffades paret i Sundsvall. De var ute och åkte båt tillsammans med några vänner och gick sedan på middag.

– Det går jättebra, men även om det är samma person så är det inte min Anna som är där. Jag kommer att vara med hela hennes resa, sedan får vi se hur vår relation blir. Jag älskar fortfarande henne lika mycket som jag gjorde innan, och hon känner likadant för mig. Det är ingenting man bara kan slå av. Men vi får se hur det blir. Hon behöver oerhört lång tid i sin rehabilitering.