Sönderslagen svensk vinnare

SPORTBLADET

Man tror inte att det är bilden av en vinnare.

Men Lina Länsberg vann sin andra UFC-match trots att hon badade i sitt eget blod efter den tuffa matchen.

– Det blir några stygn under ögat men det hör till. Så här ska det se ut efter tuffa matcher, säger Lina.

Lina, 35, fick alla domarrösterna mot 22-åriga tjeckiskan Lucie Pudilova, men efter matchen stod Lina med igenmurat högeröga och massor av blod i ansiktet.

– Lucie, kom hit. Du var vinnaren, ropade hon under segerintervjun och lyfte sin oerhört besvikna motståndares arm i en segergest.

– Jag trodde nog att hon skulle vinna. Känslan under matchen var att hon gav mig mer stryk än jag hade räknat med, men när jag sett matchen igen tycker jag att hon inte fick in så många hårda träffar.

– Jag hade kanske mer kontroll när jag höll ner henne och när jag jobbade mot buren. Men hon ska ha all credd för sin insats. Det är hon värd.

Slet sönder Länsberg ansikte

Efter en jämn och händelselös första rond dominerade Länsberg den andra sedan hon bland annat lyckats med en nedtagning av sin motståndare. I tredje ronden förde Pudilova med hårda träffar i boxningen och effektiva korta armbågar när de hamnat i clinch med varandra intill nätet. Armbågar och slag som slet sönder Linas ansikte.

– Precis. Hon gav mig ett ordentligt cut under ögat och ansiktet är svullet nu, men annars är det lugnt. Det var en jättetuff match. Jag visste att Lucie skulle vara ännu tuffare än när hon förlorade förra gången mot mig.

– Lucie är ung. Hon har framtiden för sig. Ni kommer att få höra om henne många gånger, Hon är så talangfull, säger Lina Länsberg.

”Varit sjuk ganska länge”

Som inte haft de bästa förberedelserna inför galan i O2 Arena i London.

– Jag har varit sjuk ganska länge, vanlig förkylning bara, men den har satt spår. Jag blev extremt trött, men det ska man bli i såna här tuffa matcher.

Segern innebär dock med stor sannolikhet att Länsberg kommer att få fler matcher i UFC. Det var viktigt att studsa tillbaka snabbt efter den smärtsamma upplevelsen och förlusten i UFC-debuten mot superstjärnan Cris Cyborg i Brasilien. Även det en hård och blodig fight.

– Det är såna matcher som UFC gillar och det betyder förhoppningsvis fler matcher. Man vill ha tuffa matcher och blod. Det är lite av grejen och känslan, det ska blöda, säger Lina Länsberg.

Det var andra segern för henne mot Lucie Pudilova. De möttes 2015 på Battle of Botnia. Även den gången fick Lina alla domarrösterna.

▪▪▪

Lina Länsberg var inte enda svensk att behöva torka blodet ur ansiktet efter match under kvällens gala. Men för Reza Madadi var det aldrig nära att han kunde trösta sig med en seger. Irländaren Joe Duffy vann mötet på enhälligt domslut efter att ha slagit Madadi blodig redan i första ronden.

Foto: VIAPLAY
ARTIKELN HANDLAR OM

UFC