Sjöströms löfte: Kommer gå mycket fortare

SPORTBLADET

Sarah Sjöström vann fem av sina sex distanser i världscupen i Doha.

Efteråt ger hon ett sånt där löfte som du behöver vara bäst i världen för att kunna ge.

– Det kommer att gå mycket fortare på sista klustret, säger hon.

”Jag kommer att gå för världsrekord på 50 meter fjäril” sa Sarah Sjöström inför världscupstävlingarna i Doha. Kroppen var återhämtad efter sommarens VM i Budapest i juli och tiden på 50 fritt i onsdags (23,38) tydde på att farten fanns där.

För att sätta sitt åttonde gällande världsrekord hade Sjöström behövt bräcka Therese Alshammars 24,38 från 2009. Det klarade hon inte riktigt.

”Fick ingen fart med mig”

Svenskan gick i mål på 24,76 och tog sin femte seger på sex distanser i Doha. Den enda som besegrade henne var Katinka Hosszu på 100 meter medley – ett lopp som gick tio minuter före fjärilsfemtian.

– Jag hade en bra känsla inför 50 fjäril, men var för långt ifrån väggen när jag tog mitt sista armtag inför vändningen. Så jag fick inget fart med mig från väggen inför sista längden, säger Sjöström efter rekordmissen.

Sa ”bra simmat” till konkurrenten

I totalställningen är hon överlägsen ledare före ungerskan Hosszu, som har vunnit världscupen fem år i rad. Fem deltävlingar är avklarade och de resterande ingår i det som kallas ”tredje klustret” och går i Peking, Tokyo och Singapore i november.

– Det är bara att fortsätta som jag gör. Det kommer att gå mycket fortare på sista klustret, med fyra veckors träning innan dess, säger Sjöström.

Har du pratat med Katinka idag? Vad sa ni till varandra?

– Ja. Bra simmat.

Hur skulle det vara att vinna världscupen?

– Kul. Jag har aldrig tävlat hela touren förut och därmed aldrig haft chansen att vinna världscupen. Så om jag vinner skulle det vara på mitt första försök.

ARTIKELN HANDLAR OM