Robert Perlskog efter uppbrottet med Viaplay: ”Riktig jävla käftsmäll”

Robert Perlskog har länge varit ett stående inslag som kommentator i olika sportsändningar, innan han i år inte fick förlängt avtal med Viaplay.

Nu bryter 67-åringen tystnaden om uppbrottet.

– Jag förstår det fortfarande inte, säger han i podcasten Sportstudion.

Det är sju månader sedan Viaplay valde att inte förlänga avtalet med kommentatorn Robert Perlskog, 67.

Något Sportbladet kunde avslöja tidigare under året.

– Robert har gjort ett mycket bra jobb hos oss under flera år och mästerskap, och varit uppskattad av många av våra tittare. Men detta är ett beslut som redaktionen är trygg i, bekräftade PR-chef Fredrik S Johansson på Nent Group.

Sedan dess har det varit tyst om uppbrottet med Viaplay från kommentatorns sida.

Men i podcasten Sportstudion berättar nu Perlskog om uppbrottet från sin tidigare arbetsgivare, något som kommer vara med i hans nya bok.

– Det var en riktig jävla käftsmäll som jag inte alls var beredd på. Och jag förstår det fortfarande inte. Men jag kommer berätta den historien från A till Ö. Så viss uppmärksamhet kommer boken väcka, säger Perlskog i podcasten.

PLUS: 20 000 spelare i Elitpojklägret – de lyckades bäst och här är hemliga betygen


Hellgren och Perlskog.
Hellgren och Perlskog.

Riktar kritik mot kommenteringen idag

Perlskog passar också på att dela ut en känga till klimatet inom livekommenteringen idag. Där han under podcastens gång nämner en ojämn kvalité i kommenteringen där det oftast pratas alldeles för mycket under matchernas gång.

– Tajmingen är bortglömd, säger Robert Perlskog och fortsätter:

– Från experternas sida handlar det om rena föreläsningar. Jag ska inte nämna några namn här men Cmore har en kille som är expert på spansk och italiensk toppfotboll. När bollen är satt i spel så börjar kommentatorn att kommentera, och sedan börjar föreläsningen från expertkommentatorn där han mer eller mindre föreläser i nittio minuter.

Perlskog har en gedigen karriärbana och inledde på Radiosporten innan han sedan hamnade på TV4 i början av 90-talet.

Men där 67-åringen allra mest blivit förknippad är handbollen där Perlskog/Hellgren varit en välkänd kommentatorsduo som nu alltså är splittrad.

Perlskog medger också att det är tufft att inte kommentera längre.

– Det går lite i vågor. Man sitter och metar vid lantstället i Småland och tänker att det är ganska skönt, sen kommer man hem till stan igen, man ser gamla kolleger jobba i tv och så tänker man att ”fan, det skulle vara kul att vara med igen”.

Klicka hem dina rosa prylar i Sportbladet Shop här!

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN