Guldhjälten gör comeback i Kings

SPORTBLADET

Martin Pahlmblad lämnade Södertälje Kings efter guldet för tre år sedan.

Nu kan Sportbladet avslöja att landslagsguarden är så gott som klar för klubben.

– Vi är överens om alla detaljer, säger klubbchefen Robert Andersson.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Martin Pahlmblad var en av Södertälje Kings nyckelspelare när klubben tog guld 2013 och 2014. Landslagsmannen lämnade sedan klubben för ungerska PVSK och har de senaste säsongen spelat i grekiska Kymis.

Nu kan Sportbladet avslöja att Pahlmblad, som just nu laddar inför VM-kval med landslaget, gör comeback i Södertälje.

– Det är inte påskrivet. Vi är överens om alla detaljer, men han var bortrest i helgen och sådär. Det som vi främst söker är boendet, men vi har fått några förslag på det, säger klubbdirektören Robert Andersson och fortsätter:

– Det låter absolut som att Martin kommer spela här nästa år och det skulle vara jätteroligt. Han har gjort det himla bra i Grekland i två år. Kanske inte spelat lika offensivt som hemma, men utveckla försvaret och det är en fantastisk person som passar väldigt bra in i nya, unga Kings där han skulle få en ledarroll.

Bizaca nära att förlänga

Det är en supervärvning för Kings som än så länge bara har Nick Spires, Aaron Anderson, Valter Lindström och Adam Ramstedt under kontrakt. Men stjärnan Toni Bizaca ser snart ut att förlänga sitt kontrakt med klubben.

– Det är Martin, Toni och Henrik Sjölin som vi är väldigt nära med, säger Andersson.

Södertälje Kings guldsvit på fyra år bröts i våras när BC Luleå vann finalen och efter silvret bestämde sig Vedran Bosnic för att lämna klubben. Tidigare assisterande coachen Ludwig Degernäs har nu tagit över laget.

ARTIKELN HANDLAR OM