Bröt ihop totalt efter snöpliga sortin

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS, AFP

LONDON/STOCKHOLM. Han var på väg mot VM-guld på hemmaplan.

Då blev Tom Bosworth diskvalificerad – och knäcktes totalt.

Han lämnade i tävlingen otröstlig.

– Det var en chock, säger han.

Drygt halvvägs in i herrarnas två mil långa gångtävling var Tom Bosworth, 27, loss i en ledning på 20 meter och hade chansen att uppfylla sitt livs dröm om ett VM-guld på hemmaplan.

Men plötsligt fick britten, som har Storbritanniens inhemska rekord på sträckan, sitt tredje röda kort – och diskvalificerades.

När Bosworth insåg det knäcktes han fullständigt.
Han bröt ihop intill gatan och när han sedan lämnade tävlingen sprutade tårarna.

– Det är en del av tävlingen och i dag misslyckades jag. I dag gick jag i en hastighet jag aldrig gått tidigare så det är positivt i sig, men det är en del av tävlingen. Jag gick fort och på sista varvet fick jag två röda kort, säger Bosworth och fortsätter:

Fiasko för svensken

– Jag kände mig stark och pushade gränserna. För mig var det en chock och därför var det så svårt att ta in det. Jag ville göra det för publiken och kände mig stark. Det är så många positiva saker att ta med sig. Det är tungt att inte få avsluta tävlingen.

”Fruktansvärt dåligt”

Svenske medaljhoppet, åtminstone siktade Perseus Karlström själv på en pallplats, öppnade hårt och ledde klungan den första halvtimmen. Men sedan tröt krafterna och han kom först på 37:e plats på tiden 1.23,36, drygt fyra minuter långsammare än sitt personbästa.

– Jag ville gå ut och köra ett hårt jämnt lopp, men jag hade hoppats att de andra kanske skulle öppna lite långsammare. Men i dag hade det inte spelar något roll. Jag har ingenting andra halvan.

– Det kändes fruktansvärt dåligt, säger han

Och tävlingens andra svensk, Anatole Ibanez blev 44:a.

Segrare?

Colombianen Eider Arévalo promenerade i mål på 1.18,53 – bara två sekunder snabbare än Sergej Shirobokov.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM