Mercedes dominerar inför Storbritanniens GP

Foto: ANDREJ ISAKOVIC, AFP
Mercedes dominerar inför Storbritanniens GP i Formel 1
SPORTBLADET

Mercedes har dominerat på Silverstone sedan 2013.

I år verkar den trenden fortsätta.

– Vi har startat den här helgen riktigt bra, säger Valtteri Bottas.

Foto: JASON CAIRNDUFF, X03805
Sebastian Vettel testar det nya skyddet

Finländaren som vann i Österrike senast var också snabbast på de båda träningarna inför Storbritanniens GP. Han var 0,047 sekunder före Lewis Hamilton. Mercedes dominerar inför Storbritanniens GP i Formel 1.

– Vi började den här helgen riktigt bra. Redan under det första passet hade bilen en bra balans, det finns lite mer jobb att göra för att jag ska få rätt självförtroende i de snabba kurvorna men starten är bra, säger Valtteri Bottas.

Men redan nu står det klart att Bottas inte kommer att starta från pole position denna vecka. Han måste byta växellåda vilket gör att han flyttas tillbaka fem platser i starten av Storbritanniens GP.

Däremot har hans kollega Hamilton goda chanser till ett bra resultat på söndag . Britten har vunnit varje GP på Silverstone sedan 2014 och trots att ha körde med en hårdare gummiblandning än sin teamkollega var ändå mycket nära att ha dagens snabbaste tid.

– Banan känns helt fantastisk med de nya bilarna, banan har alltid varit en av de bästa i världen men med de nya bilarna kan vi trycka på in i kurvorna och det är fantastiskt, säger Hamilton.

– Den bästa bergochdalbanan någonsin. Vi jobbade igenom alla passen, har lite finjusteringar kvar att göra, men vi ligger bra till.

Mercedes dominerar inför Storbritanniens GP

Hos VM-ledaren Sebastian Vettel inledde man dagen med att testa det nya cockpitskyddet, shield, under det första passet. Dessutom hade båda förarna problem med balansen i bilen. Under det andra passet var hans teamkollega 0,332 sekunder efter Bottas och Vettel 0,460.

– Jag tror att vi kan och vi måste också förbättra oss, säger Vettel som har en ny motor, den ska ge honom 15 extra hästkrafter.

– Vi hade inte rätt balans, vi gled omkring. Mercedes ser säkerligen snabba ut, men alla har lite att ta ut efter fredagen, frågan är bara hur mycket. Vi hade ingen perfekt tag och ingen av oss var nöjd med inställningarna, även om det blev bättre det andra passet.

Sauber i botten

För Marcus Ericsson och Sauber var det återigen en tung dag. Deras bilar var sist i fältet. Svensken var 20:e på det första passet och 19:e på det andra.

– Det var en produktiv dag, vi kunde köra båda passen utan problem och testade lite olika varianter när det gäller inställningarna, säger han.

– Jag hade verkligen roligt i de snabba kurvorna, men vi kan inte vara nöjda med vår prestation. Jag hoppas att vi kan förbättra bilen under helgen.
Hans kollega Pascal Wehrlein hade motorproblem under dagen, precis som han hade i Österrike.

Kvalet till Storbritanniens GP avgörs i morgon lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM