Anna Wijk om valet att stanna: ”Stort Mora-hjärta”

1 av 3 | Foto: Emil Wesolowski/Aftonbladet
Anna Wijk.
SPORTBLADET

Efter finalförlusten mot IKSU i våras funderade Anna Wijk på att lämna Kais Mora och flytta till pojkvännen i Stockholm.

Men världens bästa innebandyspelare bestämde sig till slut för att stanna kvar i klubben.

– Jag trivs så fruktansvärt bra i Mora och har mitt hjärta här, säger hon.

Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Anna Wijk, 26, har spelat i Kais Mora sedan 2010 och har skördat stora framgångar med klubben och alltid varit långt framme i slutspel - med SM-guld 2015.

I våras förlorade Mora SM-finalen mot IKSU med 4–1 inför ett kokande Globen.

Världens bästa tre år i rad

– Det är klart att det var otroligt tungt där och då men ser man tillbaka på säsongen och IKSU:s prestation under hela året så var det rättvist. Det var inget snack, de var bäst när de gällde. Vi var inte på deras nivå, men det är nya tag med en ny säsong. Vi har haft en bra sommar och är väl förberedda, säger Anna Wijk när Sportbladet träffar henne på Ingarö utanför Stockholm.

Efter finalförlusten öppnade 26-åringen för en eventuell flytt och kopplades då ihop med Täby.

Men efter ett bara en veckas fundering skrev spelaren, som blivit utnämnd som världens bästa tre år i rad, på för ytterligare en säsong uppe i Dalarna.

”Svårt att se mig någon annanstans”

– Det var min pojkvän som var anledningen till att jag funderade på att röra på mig, för han kommer bo i Stockholm. Men jag har ett så pass stort Mora-hjärta så jag blir kvar ändå, så det blir distansförhållande ett år till.

– Men det är det värt. Jag trivs så fruktansvärt bra i Mora och har mitt hjärta här. Jag har svårt att se mig någon annanstans.

Kommande säsong blir dessutom en rätt intensiv sådan.

I december vankas VM i Bratislava.

– Jag tycker den här säsongen ska bli otroligt rolig. Det känns bra med Mora, vi har ett bra lag, det känns inspirerande, det är ett VM-år och jag kan förhoppningsvis ta en plats.

ARTIKELN HANDLAR OM