Världscupen i längdskidor

”Det är som att jag har gjort något kriminellt”

Av: 

Malin Wahlberg

Petra Thorén

Anna Rydén

SPORTBLADET

LENZERHEIDE/STOCKHOLM. Ingvild Flugstad Östberg mötte pressen för första gången sedan avstängningen.

Då fick norskan en fråga som fick henne att brista ut i skratt.

– Det är som att jag har gjort något kriminellt, säger hon.

Ingvild Flugstad Östberg stoppades från tävling inför den norska premiären i Beitostölen efter att inte ha uppfyllt hälsokraven. Norskan ville inte gå ut med den exakta anledningen till beslutet, vilket möttes av kritik från vissa håll.

– Jag tror inte att de flesta som har varit kritiska hade velat gå ut med sina personliga medicinska problem. Om de hade vänt på det hade de kanske förstått det. Men jag har försökt tänka på den stöttning jag har fått. Jag försökte vara så öppen som det var möjligt att vara för mig, så det är klart att det inte var så kul att få kritik för det men jag var beredd på att det kanske skulle komma, säger hon.

”Det sved värst”

Flugstad Östberg har följt alla världscuptävlingar under frånvaron även om det har varit tufft. Det svåraste har dock varit rädslan för att vara en dålig förebild.

– Självklart var det tråkigt att inte få åka och att känna att du är en dålig förebild sved nog värst. Jag tycker att jag gör mycket bra och mycket som kan vara inspirerande för många och så kanske det rasar lite när situationen blev som den blev, det var kanske det som kändes värst, säger hon.

Ingvild Flugstad Östberg

”Hoppas Frida kommer tillbaka”

När TV2-journalisten Ernst Lersveen frågade vad hon vill säga till norska folket brast Flugstad Östberg ut i skratt.

– Det är som att jag har gjort något kriminellt, som att jag har blivit dömd för något. Men jag hoppas att de kan fortsätta heja på mig och sprida glädje i tv-rutan och vara inspiration. Det är väl budskapet.

Norskan skickade också stöttning till Frida Karlsson som också blivit stoppad från tävling efter att inte ha uppfyllt hälsokraven.

– Jag vet inte hur Fridas situation ser ut, men där är det också hälsan som går först och det är fint att se att det gäller för alla. Jag hoppas att hon kan komma tillbaka så fort som möjligt när det är möjligt för henne.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Världscupen i längdskidor

LÄS VIDARE

Thorén: Drömstart på OS-säsongen för Frida

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i längdskidor

Längdskidor

Frida Karlsson

Ingvild Flugstad Østberg