Starkt besked av Ebba Andersson

Ebba Andersson.
Ebba Andersson.

I går öppnade hon dörren på glänt för Tour de Ski.

I dag krossade Ebba Andersson allt motstånd vid nationella tävlingar i Östersund och vann med nästan två minuter.

– Just nu känner jag mig väldigt positiv och optimistisk, säger hon till SVT.

Ebba Andersson gjorde smygcomeback på sprint i går och efter den insatsen öppnade hon för en sen anmälan till Tour de Ski.

I dag stärkte hon självförtroendet ytterligare när det var dags för en distans som normalt sett passar henne bättre, masstart över 15 kilometer i fristil.

Redan efter 2,5 kilometer öppnade hon upp en liten lucka som sedan växte snabbt. Halvvägs ledde hon 44 sekunder före en trio med Moa Molander Kristiansen, Lisa Vinsa och Emma Wikén. I mål var försprånget uppe i hela 1,54 till tvåan Moa Molander Kristiansen.

”Ingen reaktion”

Pappa Per Ola Andersson var nöjd med insatsen.

– Hon drog från start och det var tanken, att få köra hela vägen. Det var ingen reaktion på knät efter sprinten i går och hon åker skidor bra på alla sätt. Hon ser hur bra ut som helst i åkningen, säger han till Sportbladet.

– Det känns nästan surrealistiskt att faktiskt ha genomfört två tävlingar nu. För bara en månad sedan så kändes det ganska mörkt för mig på många fronter. Att ha stått utanför tävlingsbubblan så länge och att jag nu tävlar... det är som: men gud jag tävlar faktiskt nu. Det är nästan så det känns som att det är någonting som inte har varit för mig men att jag nu får det, det känns jättekul, säger Ebba Andersson själv till ÖP.

Nu väntar en diskussion med landslagsledningen om Tour de Ski. Förbundskapten Stefan Thomson säger att det absolut kan bli en start i touren.

– Absolut, det finns en dörr på glänt. Vi ska vända och vrida på det lite och se hur knät känns efter två tävlingar. Men formen är uppenbarligen bra, det var en bra klass på de här jobbet, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.